facebooktwitteryoutube

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΙΝΟ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Aug 19th - All Day

 

18194944_622721021264552_3531902791663735348_n.jpg
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
6.30 πμ Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά, πύλη Ε9, μπροστά στο πλοίο Αδαμάντιος Κοραής το οποίο θα αναχωρήσει στις 7.10 yiα Σίκινο
. Άφιξη στην Σίκινο στις 17.45 στο λιμάνι Αλοπρόνοια και τακτοποίηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ΦΛΩΡΑ- ΓΑΛΗΝΗ . Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το νησί.

18157688_622720994597888_236726305228591476_n.jpg
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί θα πάρουμε το λεωφορείο για να πάμε στην Χώρα. Από εκεί η Α ομάδα θα ξεκινήσει την πεζοπορία μας μέχρι την Επισκοπή και θα συνεχίσει για την Αγ. Μαρίνα με το ομώνυμο εκκλησάκι όπου υπήρχε και η αρχαία πόλη της Σίκινου της οποίας σώζονται σπαράγματα και τμήματα των τειχών της. Σε αυτή την διαδρομή μία από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού θα επισκεφθούμε το μνημείο της Επισκοπής ένα ιδιαίτερο μνημείο γιατί έχει συγκεράσει το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο -ηρώο με ένα χριστιανικό ναό. Το μεγαλοπρεπές αυτό μνημείο κτίσθηκε το 200μ.Χ και είναι σε μορφή δίστηλου ιωνικού ναού κε κιονόκρανα δωρικού τύπου Αφού θα απολαύσουμε την θέα προς τα νησιά που περιβάλλουν βόρεια τη Σίκινο θα επιστρέφουμε στην Επισκοπή Ω.Π 3.30
Η β ομάδα θα πάει με το λεωφορείο μέχρι την Επισκοπή και θα συναντήσει την α ομάδα Οι 2 ομάδες θα συνεχίσουν μαζί την πεζοπορία ως την Αγ. Μαρίνα και επιστροφή . Ω.Π 1.20
Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αλοπρόνοια για μπάνιο και φαγητό . Το απόγευμα ελεύθερο.

18157061_622721014597886_2119122910682048683_n.jpg
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για να πάμε στην Χώρα με το λεωφορείο και στην συνέχεια θα πεζοπορήσουμε για Αγ. Φωτεινή. Μία διαδρομή εντυπωσιακή αριστερά μας βόρεια θα βρίσκονται οι απόκρημνες πλαγιές που βουτούν στην θάλασσα και δεξιά μας θα υψώνονται 200μ. ψηλότερα ο πλαγιές που οδηγούν στη ράχη όπου είναι το Κάστρο. Μία διαδρομή που σε κάνει να νοιώθεις μετέωρος μεταξύ ουρανού και θάλασσας .Στην πορεία μας θα δούμε τα δύο ξωκλήσια της Δευτέρας Παρουσίας και της Αγ .φωτεινής. Φτάνοντας στη ράχη το μονοπάτι συνεχίζει δυτικά και μας οδηγεί στο Κάστρο.. Ω.Π 4 Β.Δ Β
Μετά με το λεωφορείο θα πάμε στην Αλοπρόνοια για μπάνιο και φαγητό.
Όσοι δεν περπατήσουν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με καΐκι.
Όλοι το απόγευμα θα πάμε περπατώντας για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Ζοωδόχου Πηγής 20 λεπτά από την Χώρα και επιστροφή.

18118836_622721027931218_6234566535450942725_n.jpg
ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί θα πεζοπορήσουμε για τον Αγ. Γεώργιο ΩΠ.2 Η διαδρομή κινείται παραλιακά θα συναντήσουμε τους όρμους Διαλισκαράκι και Διαλισκάρι με τα κρυστάλλινα νερά του ,τον Αγ. Νικόλαο στην συνέχεια θα κάνουμε το μπάνιο μας και με το λεωφορείο θα πάμε στην Χώρα στο Κάστρο . Ό σοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να πάνε στο Αγ. Γεώργιο με το λεωφορείο για μπάνιο και φαγητό Προαιρετικά μπορούν να πάνε με καΐκι και στην παραλία Μάλτα.
Το απόγευμα όλοι μαζί θα επισκεφθούμε τον οινοποιείο Μάναλη όπου θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα . Επιστροφή στην Αλοπρόνοια αργά το βράδυ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί θα αναχώρησουμε για Χώρα όλοι μαζί όπου θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, την εκκλησία της Παντάνασσας .
Οι πεζοπόροι στην συνέχεια θα πάνε με το λεωφορείο στην Επισκοπή και θα πεζοπορήσουν για την Αλοπρόνοια. Το τοπίο της διαδρομής είναι επιβλητικό και σε πολλά σημεία σώζεται το πλακόστρωτο μονοπάτι. Η διαδρομή αφού κυκλώσει το βουνό από τη νότια πλευρά του, φτάνει στο ξωκλήσι του Αγ. Πανελεήμονα όπου γίνεται στις 27 Ιουλίου μεγάλο πανηγύρι. Στην συνέχεια η διαδρομή περνάει από ένα τοπίο με μεγάλους εντυπωσιακούς πέτρινους ογκόλιθους και συνεχίζει μέχρι ένα χωματόδρομο πού οδηγεί στην Αλοπρόνοια για μπάνιο και φαγητό . Ω.Π 3.30
Όσοι δεν πεζοπορήσουν μπορούν να περιηγηθούν την Χώρα και να επιστρέψουν με το λεωφορείο στην Αλοπρόνοια για μπάνιο και φαγητό.

18118803_622720981264556_53588068996400350_n.jpg
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί στις 9.15 θα αναχωρήσουμε για Φολέγανδρο με το καράβι Αδαμάντιος Κοραής . Άφιξη στις ΙΟ π.μ στην Φολέγανδρο και με πούλμαν θα πάμε στην Χώρα . Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα περιηγηθούμε την Χώρα. Η Χώρα αποτελεί στολίδι όχι μόνο για το νησί αλλά για ολόκληρο το Αρχιπέλαγος .Είναι κτισμένη σε ένα οροπέδιο σε ύφος 200 .μ. πάνω από την θάλασσα. Το Κάστρο της χρονολογείται από την εποχή του Δουκάτου του Αγαίου (1207) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα οχυρωμένου κυκλαδίτικου οικισμού. Ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος Η Χώρα εκτός από το Κάστρο και την θέα στον γκρεμό αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι πλατείες της. Πλαισιωμένες από πανέμορφα σοκάκια, σπίτια και κατάλευκες εκκλησίες. Από αυτές ξεχωρίζουν η Ελεούσα, η Παντάνασσα, η Αγία Σοφία .Δεσπόζει λόγω της θέσης της και χάρη στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της ο ναός της Παναγίας στον οποίο καταλήγει το όμορφο λιθόστρωτο μονοπάτι που ανεβαίνει στο λόφο.
Το απόγευμα θα πεζοπορήσουμε σε κατηφορικό μονοπάτι για την παραλία Βορεινά. Ω.Π 20
λεπτά. Μετά το μπάνιο θα γυρίσουμε πάλι πεζοπορώντας. 20 λεπτά. Όσοι δεν θέλουν να πεζοπορήσουν μπορούν με το λεωφορείο να πάνε στην Αγκάλη για απογευματινό μπάνιο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί με το λεωφορείο θα πάμε στην Άνω Μεριά όπου θα πεζοπορήσουμε για Αγ. Φωτεινή, Φάρος Ασπροπούντα ,παραλία ,Αγ. Νικολάου. Το μονοπάτι συνεχίζει διασχίζοντας μία ξύλινη εξέδρα του παρακείμενου μπαρ όπου μπορούμε να κάνουμε μία στάση και να καταλήξουμε στην Αγκάλη Ω.Π 2.30 . Εκεί θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στην Χώρα με το λεωφορείο. Όσοι δεν πεζοπορήσουν μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην παραλία Κάτεργο με καραβάκι το οποίο θα πάρουν από το Καραβοστάση.
Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο στην Άνω Μεριά. Το μουσείο φιλοξενείται σε μία από τις παραδοσιακές θημωνιές του 19 αιώνα, ένα χαρακτηριστικό είδος αγροτόσπιτου, το οποίο αποτελεί μία καλά οργανωμένη και αυτόνομη αγροτική και κτηνοτροφική μονάδα. Στον χώρο αυτό μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούσε η μονάδα, άλλα και πολλά άλλα στοιχεία που συνέθεταν την καθημερινή ζωή των ντόπιων μέχρι τα μέσα του 20 αιώνα. Οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν από την Άνω Μεριά για την παραλία Αμπέλι εκεί θα απολαύσουν ένα απογευματινό μπάνιο και επιστροφή στην Χώρα. Ω.Π 1
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Το πρωί θα πάμε με το λεωφορείο στο Καραβοστάση και πεζοπορώντας για μισή ώρα θα φθάσουμε στην παραλία Κάτεργο μπάνιο και επιστροφή με το καραβάκι.
Όσοι δεν περπατήσουν μπορούν να κάνουν το γύρο του νησιού με καΐκι {προαιρετικά}.
Το απόγευμα θα πάμε με το λεωφορείο στην Άνω Μεριά και θα συνεχίσουμε πεζοπορώντας για την παραλία του Αγ . Γεωργίου μπάνιο και επιστροφή στην Άνω Μεριά ΩΠ. 1.20.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
Το πρωί θα ξεκινήσουμε από την Χώρα πεζοπορώντας για Αγ. Τριάδα, Χριστός, Φυρά, Αγκάλη. Ω.Π 1.30 Εκεί θα κάνουμε Μπάνιο και θα επιστρέφουμε στην Χώρα για φαγητό .Το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στό λιμάνι. Όσοι δεν περπατήσουν το πρωινό θα είναι ελεύθερο.
Στις 16.15 θα αναχωρήσουμε με το καράβι Διονύσιος Σολωμός για Πειραιά . Άφιξη στον Πειραιά στις 22.50μ.μ


Αρχηγοί :Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512 - Τσιρταβή Αθανασία 6907744771

 Τιμή συμμετοχής 330  ευρώ τα μέλη-350 ευρώ τα μη μέλη

Περιλαμβάνει:

Ατμοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης

Ενοικιαζόμενα δωμάτια με  Air-condition, Ψυγείο

Μεταφορά στην Χώρα από το λιμάνι  Φολεγάνδρου  κατά την άφιξη και αναχώρηση από το νησί

Δεν περιλαμβάνει;

Τις  μετακινήσεις στα νησιά ( θα γίνονται με το ΚΤΕΛ το εισιτήριο στοιχίζει 1,60-2,00 ευρώ)

Οι προαιρετικές εκδρομές στα νησιά με καραβάκι.

                                                                                                                                                                                                                           Είσοδοι σε Μουσεία ,αρχαιολογικούς χώρους.

Δηλώσεις συμμετοχής  και προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι τις 14 Ιουνίου στον λογαριασμό του συλλόγου Τράπεζα Πειραιώς 5066-070982-560-  IBAN GR40 0172 0660 0050 6607 0982 560

                                                                                                                                                                               

  Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 2105224924 η 6957818001 Μαίρη

ώρες επικοινωνίας 10 με 2 π.μ και 6 με 9 μ.μ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Tags: