facebooktwitteryoutube

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018

Jan 28th - All Day

 

 

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΡΝΗΘΑ


Αναχώρηση στις 8 π.μ από το Δημαρχείο με κατεύθυνση τις Αχαρνές . Εκεί θα επισκεφθούμε τον θολωτό τάφο ο οποίος ανασκάφηκε στα 1879 από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

 

 _1.jpg                                                        

 


Είναι ο καλύτερα διατηρημένος μυκηναϊκός θολωτός τάφος της Αττικής. Χρονολογείται στον 13ο αι. π.Χ. Κατασκευάστηκε για τα μέλη επιφανούς οικογένειας, πιθανότατα του άρχοντα. Καλύπτεται με τύμβο, που συγκρατείται περιμετρικά με χαμηλό τοιχίο. Τα τοιχώματα συγκλίνουν σταδιακά προς την κορυφή, όπου η οπή φράσσεται με μεγάλη πλάκα, την κλείδα, σε ύψος 9μ. περίπου από το δάπεδο. Όλα τα τοιχώματα του τάφου είναι κτισμένα με αδρούς λίθους. .Αν και ο τάφος είχε συληθεί μάλλον από την αρχαιότητα περιείχε πολυάριθμα ευρήματα, όπως κοσμήματα από χρυσό, άργυρο, χαλκό, ήλεκτρο, υαλόμαζα και φαγεντιανή, σφραγίδες από ημιπολύτιμους λίθους, κράνος κατασκευασμένο από χαυλιόδοντες κάπρου, χάλκινα όπλα και πλήθος αντικειμένων από ελεφαντόδοντο. Τα ευρήματα από το Θολωτό Τάφο των Αχαρνών εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική συλλογή η οποία περιλαμβάνει εκθέματα από σωστικές ανασκαφές σε ιδιωτικά οικόπεδα και δημόσια έργα ή από παραδόσεις πολιτών προερχόμενες κυρίως από τις Αχαρνές, αλλά και τη ΒΔ Αττική. Η έκθεση καλύπτει χρονολογικά την περίοδο από τα προϊστορικά (νεώτερη νεολιθική περίοδος 5η χιλιετία π.Χ.) έως τα μεσοβυζαντινά χρόνια (12ος μ. Χ. αι.)
Έπειτα θα συνεχίσουμε για το Κατσιμίδι όπου θα αφήσουμε την πεζοπορική ομάδα ( α ομάδα ) η οποία θα πεζοπορήσει σε ανηφορική διαδρομή μέχρι την Μόλα Ω.Π 3 ΒΔ Α+

 

 

                                                                 .jpg  ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ        

                           

 .jpg  ΜΟΛΑ                     

Η (β ομάδα) θα συνεχίσει με το πούλμαν μέχρι την λίμνη Μπελέτσι η ποία βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μ στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών

Πρόκειται για τεχνητή λίμνη , συνέπεια της κατασκευή της ήταν η αλλαγή της χάραξης του δρόμου που συνέδεε τον Άγιο Μερκούριο με τις Αφίδνες (πρώην Κιούρκα). Το τεχνητό αυτό έργο συγκράτησε αφενός τα νερά της πηγής που βρίσκεται βόρεια, αφετέρου τα όμβρια ύδατα από τον υπερκείμενο λόφο με αποτέλεσμα το σχηματισμό της λίμνης. Η λίμνη έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα, ενώ το συνολικό της εμβαδόν αγγίζει τα 7.000 τ.μ. Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

 

 

                                                                 .jpg   

                                       2.jpg

Εκεί θα περπατήσουνι περίπου μία ώρα γύρω από την λίμνη και θα συνεχίσουν για το καταφύγιο Μπάφι. Εκεί μπορούν να πεζοπορήσουν στην γύρω περοχή η να πιουν καφέ μέχρι να έρθει η πεζοπορική ομάδα . Γύρω στις 3 μ.μ θα φάμε στις 2 αίθουσες που βρίσκονται στον α όροφο Στο γεύμα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 μενού .

Α ΜΕΝΟΥ ΤΙΜΗ 8 ΕΥΡΩ
Φασολάδα η χορτόσουπα η (μακαρόνια με κιμά η σάλτσα )
Σαλάτα εποχής ανά 4 άτομα
Χορτόπιτα >>
Τυρόπιτα >>
Εμφιαλωμένο νερό
Ψωμί
Β ΜΕΝΟΥ ΤΙΜΗ 11 ΕΥΡΩ
Λουκάνικο η χοιρινή μπριζόλα η κοτόπουλο συνοδεύονται με πατάτες φούρνου και ρύζι
Σαλάτα εποχής ανά 4 άτομα
Χορτόπιτα >>
Τυρόπιτα >>
Εμφιαλωμένο νερό
Ψωμί
Τα ποτά και τα αναψυκτικά είναι έξτρα( με την τιμή του καταλόγου)
Μετά το γεύμα θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.
Δηλώσεις συμμετοχής αυστηρά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018 και με επιλογή του μενού στα τηλ 210 5224924-6957818001-6907744771
Αρχηγός πεζοπορίας Γιώργος Παπαγεωργίου
Τιμή συμμετοχής : μελή 10 ευρώ - μη μέλη 12 ευρώ- Άνεργοι, φοιτητές και νέοι κάτω των 25 ετών 8 ευρώ

Tags: