facebooktwitteryoutube

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

Apr 16th - All Day

kithira-milopotamos.jpg 

 Στα ΚΥΘΗΡΑ  ανακαλύπτεις  κάφε φορά και κάτι πανέμορφο που δεν είχες ξαναδεί όσες φορές και να είχες πάει πριν. Ιδιαίτερα το Πάσχα που η ελληνική φύση είναι στα γιορτινά της , μια επίσκεψη εκεί θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη.

Με τον ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής φιλοδοξούμε να περάσουμε αυτή την περίοδο στα φιλόξενα χώματά της

Μεγ. Πέμπτη :Αναχώρηση απο Δημαρχείο Ηλιούπολης στις 9.00 π.μ. και με ενδιάμεσες στάσεις ,άφιξη στις 15.00 στη Νεάπολη με τα ταβερνάκια και ουζερί όπου θα γευματίσουμε μέχρι τη αναχώρηση στις 17.30 με το φέρυ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για Διακόφτι Κυθήρων στις 18.50.

Με το πούλμαν θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο  ΘΕΟΦΙΛΟΣ στο Λιβάδι – εγκατάσταση.  Στις  21.00 στην ταβέρνα ΞΕΓΑΤΖΑΡΟΣ στο  Κάτω Λιβάδι (Τσικαλαρία)-επιστροφή στο ξενοδοχείο.

1.jpg

Μεγ Παρασκευή : Πρωινό σε παρακείμενη μονάδα (700 μ.- με το πούλμαν ) και 9.00 αναχώρηση για τον Μυλοπόταμο, όπου σε ειδυλλιακό περιβάλλον θα δούμε τον μικρό καταρράκτη , θα περπατήσουμε στην «κοιλάδα των νερόμυλων» (Α δυσκολία, 3  περίπου ώρες) και θα γευματίσουμε στο παραδοσιακό καφενείο «Πλάτανος». Επιστροφή μετά το μεσημέρι για φρεσκάρισμα στο ξενοδοχείο (αν έχουμε αρκετό χρόνο)και νωρίς το απόγευμα επίσκεψη στο επίνειο, το πανέμορφο Καψάλι  μέσω  Κάλαμου Όσοι θέλουν θα μπορούν να περπατήσουν στο μονοπατάκι για Καψάλι  από το μέσον της διαδρομής περνώντας από το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας.. Ακολούθως μετάβαση στο Τσιρίγο με το πούλμαν ή πεζοπορώντας το ανηφορικό μονοπάτι , για τον ιδιαίτερο τσιριγώτικο Επιτάφειο.Κάνει το γύρο της Χώρας, στα μαγευτικά σοκάκια,στις παραδοσιακές γειτονιές,στο ιστορικό Μέσα Βούργο.Ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα από το ενετικό κάστρο. Μετά τον επιτάφειο, δείπνο στο Λιβάδι στην ιστορική ταβέρνα «Τοξότης». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Μεγ. Σάββατο :Μετά το πρωινό ,στις 9.οο πμ θα αναχωρήσουμε για Βόρεα Κύθηρα. Η μέρα μας θα αρχίσει με μία απαραίτητη στάση για να γευτούμε και να προμηθευτούμε τα περίφημα λαδοπαξίμαδα των Κυθήρων, Έτσι θα σταματήσουμε στον Καραβά και το φημισμένο αρτοποιείο του χωριού, που είναι μία από τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις στο νησί.Ϋστερα θα περπατήσουμεαπό τη ρεματιά του Καραβά  μέχρι το Φάρο Μουδαρίου –τον δεύτερο ψηλότερο της Ελλάδας, και μετά θα ακολουθήσουμε ένα παραλιακό μονοπάτι μέχρι την υπέροχη ακτή της Πλατειάς Άμμου (Α+δυσκολία, 4+ ώρες)

Όσοι δεν περπατήσουν θα μπορούν να επισκεφθούν έκθεση φωτογραφίας  στο δημοτικό σχολείο,να κάνουν βόλτα στις πηγές του Αμήρ Αλή και της Πορτοκαλιάς,να απολαύσουν τον καφέ τους στην πλατεία και-ενδεχομένως-να παρακολουθήσουν εργαστήρι γευσιγνωσίας ελαιολάδου βιολογικής καλλιέργειας . Γεύμα στην ταβέρνα «Λεμονόκηπος» (ΜΕΝΟΥ 1)στον Καραβά.

Στην επιστροφή μία σύντομη στάση στα όμορφα Μητάτα για καφέ . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μετάβαση στην Ι.Μ.Μυρτιδιώτισσας, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μοναστήρι των Κυθήρων ,όπου θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Κατόπιν μετάβαση στην ταβέρνα ΞΕΓΑΤΖΑΡΟΣ για την παραδοσιακή και ιδιαίτερα νόστιμη μαγειρίτσα  του(ΜΕΝΟΥ 2)

Κυριακή Πάσχα:Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα μεσαιωνικά Κύθηρα , την άλλοτε πρωτεύουσα Παλαιόχωρα και  ξενάγηση(αθλητικό παπούτσι) με τον αρχαιολόγο κ. Θ. Κουκούλη .  Αν ο δρόμος δεν έχει αποκατασταθεί σε κάποια σημεία του, θα χρειαστεί να περπατήσουμε 2,5 + 2,5 χλμ=5 χλμ μέχρι εκεί και επιστροφή στο πούλμαν ή  πεζοπορία μέχρι τον Ποταμό για όσους θέλουν μονοπάτι. Από τον Ποτάμό μετάβαση με το πούλμαν στην Αγία Πελαγία για γλέντι του Δήμου στο λιμάνι και στις ταβέρνες. Γεύμα πασχαλινό παραδοσιακό  στην ταβέρνα «Ακρογυάλι» (ΜΕΝΟΥ 3).Αναλόγως της ώρας  ,του φωτισμού και της εκεί διαθεσιμότητας  ,θα επισκεφθούμε και άλλη αξιόλογη περιοχή του νησιού καθώς επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα:Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Τσιρίγου και ακολούθως μετάβαση στο μνημείο Κολοκοτρώνη από όπου ξεκινά διαδρομή μέχρι το λιμάνι (Α+, 2 ώρες)

Όσοι δεν πεζοπορήσουν  θα πάνε για καφέ στο  Διακόφτι και θα περπατήσουν στην όμορφη εξοχή του με τις παραλίες και το ναυάγιο.

Στις 14.00 πρέπει να είμαστε στο λιμάνι όλοι , υπάρχει χρόνος για φαγητό.  Το πλοίο αναχωρεί στις 15.15 και θα επιστρέψουμε χωρίς καθυστέρηση στην Αθήνα.

Κόστος: 220 εύρώ  τα μέλη και 240 τα μή μέλη.

Περιλαμβάνει μετακίνηση με το πούλμαν και το πλοίο,ξενοδοχείο ,πρωινό,3 γεύματα ΜΕΝΟΥ, ξενάγηση,οδηγό βουνού

Το ξενοδοχείο ευρίσκεται σε πολύ καλή και ήσυχη τοποθεσία δίπλα στη γέφυρα Κατούνι , πρωινό παρέχεται σε κοντινή μονάδα και  προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει δυνατότητα μονόκλινου.Αντιθέτως  εκτός από τα δίκλινα, υπάρχουν τρίκλινα  καθώς και δίχωρα δωμάτια των 4 ατόμων που μπορούν να εξυπηρετήσουν φιλικές παρέες.Τα Κύθηρα την περίοδο αυτή δεν λειτουργούν πλήρως τουριστικά και υπάρχει πρόβλημα κλινών αλλά και εστιατορίων .

Εννοείται βεβαίως όπως πάντα, ότι ο αρχηγός έχει τη δυνατότητα αλλαγής στοιχείων του προγράμματος αναλόγως των περιπτώσεων.Οι θέσεις στο πούλμαν θα αλλάζουν καθημερινά.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Πανταζόπουλος Διονύσης 6944779188

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.2105224924 η 6957818001 9 με 2 π.μ και 6 με 9 μ.μ

Απαραίτητα για την συμμετοχή σας η κατάθεση προκαταβολής 60 ευρώ στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. 5066-070982-560 IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560 μέχρι τις 12-3-2020

 

 

 

 

 

Tags: