facebooktwitteryoutube

ΚΥΘΝΟΣ-

Jun 14th - All Day.jpgΕΚΔΡΟΜΗ   ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ  14-17 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο . Αττικής

Παρασκευή 14 Ιουνίου : Το πλοίο ΜΑΡΜΑΡΙ αναχωρεί από Λαύριο στις 16.30μμ. Ξεκινάμε από Ομόνοια με πούλμαν στις 14.00 μμ και μέσω Ηλιούπολης (14.45)μεταβαίνουμε στο Λαύριο. Αφιξη στο Λαύριο και επιβίβαση στο πλοίο . Αφιξη στο γραφικό λιμάνι του Μέριχα στις 18.10, μετάβαση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τακτοποίηση.Ελεύθερο απόγευμα, προτείνεται μία μικρή βόλτα στην κοντινή παραλία Μαρτινάκια (500μ) ή ακόμα στην ωραιότερη της Επισκοπής (2.000 μ)με τις ταβερνούλες και τα μπαράκια.Αλλά και απο το γραφικό ακρωτήρι  του Μέριχα μπορούμε να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και να χαλαρώσουμε στα ταβερνάκια της παραλίας.Ανάλογα με τις συνθήκες(ατμόσφαιρα-φωτορύπανση) ίσως κάνουμε ουρανογραφία.

kythnos24.jpg

Σάββατο 15 Ιουνίου : Έγερση 7.30 και προαιρετκό πρωινό –καφέ στο γραφικό λιμάνι, και στις 09.00 πμ ξεκινάμε με πούλμαν για την εκκλησια της Παναγίας του Μαθιά όπου είναι και τα παραδοσιακά πλυντήρια . Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Δρυοπίδας 500μ από τον δρόμο .

.jpg

Εκεί δημιουργούνται δύο ομάδες : α)  πεζοπορική η οποία θα συνεχίσει στο μοναδικής πολιτισμικής αξίας μονοπάτι με διπλή ξερολιθιά μέχρι τις Λεύκες (1,5 ώρα) και μετά από μία γρήγορη μπύρα θα παραληφθεί από μικρότερο όχημα για να συναντήσει στη Δρυοπίδα την β ομάδα –περιηγητική.

Η β) ομάδα μετά τα πλυντήρια θα έχει χρόνο για ένα καφέ στην  Δρυοπίδα μέχρι οι δύο ομάδες να συναντηθούν.

 

_.jpg           .jpg

Ακολούθως με πούλμαν θα μεταβούμε στην περίφημη Παναγιά Κανάλα για προσκύνηση,κολύμπι στις υπέροχες παραλίες της ‘’Αντώνηδες ‘’και Μεγάλη Άμμο και γεύμα .Το απόγευμα μετάβαση με το πούλμαν στην Δρυοπίδα όπου θα ξεναγηθούμε στο ιδιαίτερο σπήλαιο Καταφύκι,στο Βυζαντινό Μουσείο, στο λαογραφικό Μουσείο, θα επισκευτούμε παραδοσιακό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με τα περίφημα παστέλια του και θα γευματίσουμε στις ταβερνίτσες της.Αργά το βράδυ επιστροφή στο Μέριχα.

Κυριακή 16 Ιουνίου: Έγερση 7.30 και προαιρετικό πρωινό –καφέ στο γραφικό λιμάνι, και στις 09.00 πμ ξεκινάμε με πούλμαν για ξενάγηση στο Βρυόκαστρο -προϊστορικός οικισμός , με συνοδεία των φίλων του υπό σύσταση Αρχαιολογικού Μουσείου της Κύθνου.

 

.jpg       Kythnos_Kastro_Orias_3.jpg

Ακολούθως μεταβαίνουμε στα περίφημα Λουτρά (Θερμιά) και χωριζόμαστε :Η α) πεζοπορική ομάδα για το φημισμένο Κάστρο της Ωριάς (2-2,5ώρες)και η β)περιηγητική που θα πάρει το Λουτρό της προαιρετικά στα γνωστά από την αρχαιότητα ιαματικά λουτρά όπου υπάρχουν 14 μπανιέρες  -3 ευρώ ,είτε στην εξωτερική «μπανιέρα» δωρεάν .  Δυνατότητα για μπάνιο στη θάλασσα και γεύμα.

loutra-kythnou1.jpg

Και οι δύο ομάδες στις 17.00 θα αναχωρήσουν για λίγη ανάπαυση στο Μέριχα και στις 19.00 θα πάμε στη Χώρα (Μεσαριά)για περιήγηση, ξενάγηση στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης με το μοναδικής αξίας τέμπλο της, επίσκεψη σε τοπικό κεραμοποιείο-αγγειοπλαστείο ,όσοι θέλουν μια μικρή βόλτα στο ξωκλήσι της  Παναγίας του Νίκους από όπου έχουμε μία όμορφη θέα της Χώρας και της γύρω υπαίθρου και καταλήγουμε στο λαμπρό πανηγύρι της Χώρας όπου βιολιά, τσαμπούνες, λαούτα από την παληά γενηά των μουσικών περνούν στά χέρια των νεότερων μεταδίδοντας τη σκυτάλη της λαϊκης παράδοσης. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Μέριχα.

 .jpg

Δευτέρα 17 Ιουνίου: Μετά το χθεσινό ξεφάντωμα μια ωρίτσα ύπνος παραπάνω ,και στις 9.30 με τις λάντζες (πλοιάρια-καϊκια) πηγαίνουμε για μπάνιο στη μοναδικής ομορφιάς παραλία της Κολώνας Έχει ταβέρνα για καφέ και φαγητό και στη 13.00 επιστρέφουμε με τη λάντζα στο Μέριχα για ένα ντους και να πάρουμε τις αποσκευές μας . Το πλοίο ΜΑΡΜΑΡΙ αναχωρεί 16.45 για Λαύριο όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για Αθήνα.

 

Ιδιαίτερη Προσοχή: Στο Μέριχα δεν υπάρχει ξενοδοχείο που να μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο πλήθος επισκεπτών ,γι αυτό θα καταλύσουμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια διαφόρων μονάδων.Χρειάζεται λοιπόνέγκαιρη δήλωση συμμετοχήςμε την  προκαταβολή για το «κλείσιμο» των δωματίων.Τυχούσα καθυστερημένη δήλωση ίσως δεν εξυπηρετηθεί.

Φροντίστε για κατάλληλα για την εποχή και τις δραστηριότητες ρούχα και εξοπλισμό. Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στοιχείων της εκδρομής ανάλογα με τις συνθήκες.

ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 200 ευρώ τα μέλη-220 τα μη μέλη./ + 40 ε το μονόκλινο

μείον 20 ευρώ άνεργοι με επίδειξη ταυτότητας.     

GR400 1720 66000 5066 070982 560    τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Περιλαμβάνει : πούλμαν,ακτοπλοϊκά,λάντζα,ξενοδοχείο.

Προκαταβολή 110 ευρώ με την ένδειξη ΚΥΘΝΟΣ και το όνομα του αποστολέα ,έως 10 Μαϊου.

Αρχηγός Εκδρομής -διαδρομών: ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΗΣ   6944779188

Συνοδός Εκδρομής : ΕΥΑ  ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Δηλώσεις συμμετοχής: στα τηλ. 210 5224924  -6957818001

Tags: