facebooktwitteryoutube

ΛΕΡΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Aug 22nd - All Day

ENΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναχώρηση στις 14.00 από το λιμάνι του Πειραιά για Κάλυμνο άφιξη στις 00.50 με τα Blue star ferries και τακτοποιήση στο ξενοδοχείο Ολύμπικ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Μεταφορά για Μετόχι όπου η α ομάδα θα πεζοπορήσει (ιταλικά πολυβολεία- Μόντε Ρίτο-Λαγκουνάρα-παραλία Αργινώντας. Ω.π 2. Μετα το μπάνιο και το φαγητό επιστροφή στην Πόθια .

Η β ομάδα με το πούλμαν θα πάει  στο βαθύ να δει τις παλαιοχριστιανικές εκκλησίες και τα χωριά Μετόχι και Πλάτανος μπάνιο και φαγητό στον Αργινώντα επιστροφή στην Πόθια  .

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γύρος του νησιού . Ξεκινάμε από Πόθια αρχαιολ Μουσείο – Λαογραφικό Μουσείο –Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων, Κάστρο Χρυσοχεριάς–Δάμος- Ιερό Απολλώνα- εκκλησίες Χριστού- Αγ Απόστολοι. Μπάνιο στο Μασούρι–φαγητό . Καφέ στο Εμπορειό επιστροφή στη Πόθια.  Η ξενάγηση στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνει από ξεναγό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεταφορά στις Μυρτιές για να πάρουμε το καράβι για Τέλενδο Η Τέλενδος βρίσκεται στα δυτικά της Καλύμνου ( συγκεκριμένα απέναντι από το χωριό Mυρτιές) και σε απόσταση περίπου 900 μ από τις ακτές της. Είναι ένα νησί άγονο και βραχώδες, εκτός από το πεδινό τμήμα στη βάση της χερσονήσου που σχηματίζεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Τελένδου, πίσω από το χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής-νοτιοανατολικής παραλίας. Η Τέλενδος ήταν κάποτε ενωμένη με την Κάλυμνο. Τα δυο νησιά χωρίστηκαν μετά από ισχυρό σεισμό το 535 μ.Χ., όπου βυθίστηκε το ενδιάμεσο τμήμα, μαζί με ολόκληρη την πόλη της αρχαίας Ποθαίας (την πρωτεύουσα της τότε Τελένδου.

Η ονομασία Τέλενδος θεωρείται προελληνικής προέλευσης από τους νεότερους ερευνητές. Πρωτοκατοικήθηκε κατά τη Nεολιθική περίοδο από τους Κάρες, τους Λέλεγες και τους Πελασγούς. Κατόπιν ήρθαν οι Κρήτες και οι Αργείοι. Μετά τους Περσικούς πολέμους εντάχθηκε στην Α' Αθηναϊκή Συμμαχία. Κατόπιν έπεσε στην κυριαρχία της Ρώμης και των Γενοβέζων. Στην περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας λεηλατήθηκε επανειλημμένως από πειρατές. Το 1306 έπεσε στα χέρια  των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και το 1522 των Τούρκων.  Το 1922 την κατέλαβαν οι Ιταλοί (οι οποίοι δεν άφησαν αξιόλογα μνημεία, όπως στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα) και το 1948 ενώθηκε με την Ελλάδα.

Από το λιμάνι της Τελένδου θα ακολουθήσου με το καλοσχηματισμένο μονοπάτι προς τα βόρεια παράλληλα με τη θάλασσα. Πρώτα θα επισκεφθούμε τον Άγιο Βασίλειο παλαιοχριστιανική βασιλική η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού και δίπλατης υπάρχουν τα ερείπια της εκκλησίας τουΑγ. Χαραλάμπους.  Θα συνεχίσουμε για την παραλία Πόθια όπου μπορούμε να δούμε ό,τι έχει απομείνει από έναν αρχαίο δωρικό ναό και θα καταλήξουμε στο παλιό εκκλησάκι μονόχωρη βασιλική και το ερειπωμένο κάστρο του Αγίου Κωνσταντίνου και επιστροφή με ενδιάμεση στάση για μπάνιο στην Πόθια Ω.Π 3.

Εναλλακτικά μετά τον Αγ Κωνσταντίνο μπορούν να συνεχίσουν την πεζοπορία μέχρι την κορυφή Ράχη με υψόμετρο 459 μ και επιστροφή Ω.Π 4.30. Το απόγευμα από Μυρτιές Μεταφορά στην Πόθια..

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το πρωί κατά τις 8.00 θα ξεκινήσει από την Πόθια η πεζοπορία στο ιταλικό μονοπάτι ΩΠ, 1.30 Στις 10.00 μεταφορά με το πούλμαν από το Βαθύ στην Πόθια και στην συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι για να αναχωρήσουμε για την Λέρο στις 11.40 με το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Θα φθάσουμε στο Λακκί το λιμάνι της Λέρου στις 12.25 . Από εκεί θα μας παραλάβει πούλμαν για να μας μεταφέρει στο Κριθώνιό που θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο ΚΡΙΘΩΝΙΠΑΡΑΝΤΑΙΣ.  Γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα πάμε στον Αγ Φανούριο για να παρακολουθήσουμε τοτοπικό πανηγύρι.  Η πεζοπορική ομάδα θα πεζοπορήσουν προς Παναγία Καβουράδαινα μέχρι το Διαπόρι.

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναχώρηση στις 9 π.μ από το ξενοδοχείο για τον Γύρο του νησιού Επίσκεψη στο Κάστρο Παντελίου η πεζοπορική ομάδα θα πεζοπορήσουν από το Κάστρο στον Πλάτανο . Θα συνεχίσουν όλοι για επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο το οποίο  αποτελεί έναν μοναδικό εκθεσιακό χώρο για την Ελλάδα. Ένα στρατιωτικό τούνελ–από τα πολλά που υπάρχουν στο νησί έχει αναστηλωθεί με πολύ προσοχή και σεβασμό.

Στον υποβλητικό αυτό χώρο φιλοξενούνται πλήθος εκθεμάτων. Η Λέρος εξαιτίας της γεωστρατηγικής της θέσης και του εξαιρετικού φυσικού λιμανιού του Λακκιου, αποτέλεσε την ιταλική ναυτική βάση της Ανατολικής Μεσογείου, από τη δεκαετία του 1930. Η επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο αποτελεί μια περιήγηση στο χρόνο και στην ιστορία του νησιού. Στον περιβάλλοντα χώρο του Τούνελ λειτουργεί στρατιωτικό μουσειακό πάρκο που περιλαμβάνει στρατιωτικά αυτοκίνητα, φορτηγά, αεροπλάνα και διάφορα άλλα αντικείμενα ή όπλα.Θα συνεχίσουμε για τον Αγ Ισίδωρο, το Λαογραφικό Μουσείο , το Παρθένι, μπάνιο στα Άλιντα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

Από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 30 Αυγούστου  θα πεζοπορήσουμε στα σπουδαιότερα μονοπάτια του νησιού και θα επισκεφθούμε τους σημαντικούς οικισμούς  Αγία Μαρίνα, Πλάτανος Άλιντα, Παντέλιμε μεγάλο αριθμό νεοκλασικών σπιτιών και αρχοντικών μερικά είναι σε χρήση, άλλα κινδυνεύουν σοβαρά από φθορές, όλα όμως συμβάλλουν στην ιδιαίτερη ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος των οικισμών. Το Λακκί  με την μοναδικότητα της πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και μορφολογικής φυσιογνωμίας του.Τις εκκλησίες στην Αγία Μαρίνα, με τον ιδιόρρυθμο ημικιλυνδρικό θόλο, σταυροειδείς ή όχι, με πλάγια τύμπανα και ψηλό τρούλο ή χωρίς τρούλο, τον Αγιο Νικόλαο του Λακκιού, που προήλθε από μετατροπή της ιταλικής εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου.Το ξωκλήσι της Αγίας Ματρώνας–Κιουράς, με τοιχογραφίες από τους κρατούμενους της δικτατορίας, και το κτιριακό σύνολο του στρατοπέδου στο Παρθένι, μνημεία ιστορικής μνήμης και συμβολικής αξίας. Αναλυτικό πρόγραμμα των 3 ημερών στην Λέρο θα ανακοινωθεί σύντομα

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μονοήμερη εκδρομή στους Λειψούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση για Πειραιά στις  9.10π.μ .Άφιξηστις 18.30μ.μ

ΑρχηγοίΠαπαγεωργίουΓιώργος 6932215512 - ΤσιρταβήΑθανασία   6907744771

Δηλώσειςσυμμετοχής  2105224924-6957818001

Προκαταβολή 140 ευρώ στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχριτις 15- 5 -2019 

Κόστος εκδρομής : 480ευρώ τα μέλη,500 ευρώ τα μη μέλη σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου 162 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Διαμονή στο ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ 3 αστέρων με πρωινό στην Κάλυμνο

Μετακινήσεις με το πούλμαν και στα 2 νησιά

 2 Μονοήμερες εκδρομές (Γύρος των νησιών - οδικώς).

Ξεναγήσεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Διαμονή στην Λέρο στο ξενοδοχείο  CRITHONI’S PARADISE 4 αστέρων με ημιδιατροφή

Μεταφορά από λιμάνι ξενοδοχείο-λιμάνι στην Λέρο

Δενπεριλαμβάνονται:

Είσοδοι σε Μουσεία

Το καραβάκι για Τέλενδρο

Τα εισιτήρια για Λειψούς ( μονοήμερη εκδρομή )

Tags: