facebooktwitteryoutube

Λέσβος περιήγηση –πεζοπορίες

Jun 29th - All Day

 

ΜΕ  ΤΟΝ  ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής  ΣΤΗΝ  ΛΕΣΒΟ
.jpg
 
 
Παρασκευή 29 Ιουνίου  με το νυχτερινό δρομολόγιο φεύγουμε από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΜΥΤΙΛΗΝΗ
1η μέρα Σάββατο 30 Ιουνίου: φτάνουμε το πρωί του Σαββάτου Στην Μυτιλήνη  , check in στο ξενοδοχείο Ορφέας  που απέχει 80 μέτρα από το λιμάνι και  ξενάγηση στο Κάστρο της Μυτιλήνης και της πόλης . Το απόγευμα με το πούλμαν μεταβαίνουμε στο παραδοσιακό χωριό Ασώματος για καφέ, επίσκεψη σε εργαστήρι ξυλογλυπτικής  και πεζοπορία-περίπατος 1 ώρας μέχρι τους Αγίους Αναργύρους όπου ξεκινά το φημισμένο  πανηγύρι σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον . Όσοι επιθυμούν, στο πανηγύρι θα έρθουν με το πούλμαν.Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο.
molyvos.jpg
2η μέρα Κυριακή 1 Ιουλίου:Νωρίς το πρωί ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο και επίσκεψη στην περιοχή της Θερμής για μπάνιο, ίσως μια μικρή περιήγηση ή πεζοπορεία  προς τον Αγιο Φίλιππο ανάλογα με τον εναπομείναντα   χρόνο και τις συνθήκες ,φαγητό,και επιστροφή για το  ελεύθερο και χαλαρό κυριακάτικο απόγευμα.
3η μέρα Δευτέρα 2 ιουλίου:Αναχωρούμε για την περιοχή του Πλωμαρίου. Α) η πεζοπορική ομάδα θα κάνει μία διαδρομή 2,5 ωρών κατηφορική, απλή από Κουρνέλα έως Μελέντα απο όπου θα την παραλάβει το πούλμαν για Πλωμάρι . Η τουριστική  ομάδα θα παραμείνει περισσότερο χρόνο στο Πλωμάρι εξ αρχής, είτε στη Μελέντα προαιρετικά. Και οι δύο ομάδες απο τη Μελέντα θα μεταβούν στο Πλωμάρι όπου μεταξύ άλλων ευρίσκεται  το μουσείο σαπωνοποιείας  , το λαογραφικό Μουσείο , θα περιηγηθούν  της πόλης και  θα ξεναγηθούν σε παραδοσιακό ουζοποιείο της περιοχής.Ακολούθως  θα φτάσουμε στον πανέμορφο όρμο του Τάρτι  για χαλάρωση, μπάνιο , φαγητό.Επιστρέφοντας στη Μυτιλήνη μπορούμε να κάνουμε σπά – το προτείνουμε ως μοναδική εμπειρεία-στα περίφημα παραδοσιακά λουτρά της Γέρας.
.jpg
4η μέρα Τρίτη 3 Ιουλίου : Επίσκεψη στα Μουσεία Τεριάντ και Θεόφιλου στη Βαρειά.Καφές με θέα στούς Ταξιάρχες. Ακολούθως ο γύρος του κόλπου της Γέρας , Ευρειακή- Αυλώνας για φαγητό.Με καραβάκι προαιρετικά απο Αυλώνα προς Σκάλα Λουτρών όπου κατόπιν συνενοήσεως μπορούμε να ξεναγηθούμε στο Μουσείο μικρασιατικής Μνήμης – Προσφύγων, μαζί με όσους έρθουν οδικώς . Επιστροφή στη νυχτερινή Μυτιλήνη, ετοιμαζόμαστε για check out.
_.jpg
5η μέρα Τετάρτη 4 Ιουλίου:   check out.Νωρίς αναχώρηση και μικρή πεζοπορία 1,5 ώρας σε μονοπάτι της περιοχής Λάμπου Μύλοι όπου θα δούμε μεταξύ άλλων κατάλοιπα του 24 χλμ ρωμαΙκού υδραγωγείου για την πεζοπορική ομάδα και θα καταλήξουμε στην Καρήνη όπου θα μας περιμένουν όσοι δεν πεζοπορήσουν . Η Καρήνη είναι ένας  μοναδικής ομορφιάς χώρος αναψυχής που έχει άμεση σχέση με τον Θεόφιλο. ¨Ολοι μαζί μετά τον καφέ θα αναχωρήσουμε για τη φημισμένη Αγιάσο όπου θα μείνουμε περίπου 2  ώρες να την περιηγηθούμε . Το μεσημέρι αναχωρούμε για την τεράστια παραλία των Βατερών για μπάνιο και φαγητό, μέσω Βρίσας και Πολιχνίτου την πατρίδα του γλυκάνισου που αρωματίζει το ούζο.Αργά το απόγευμα και μέσω Αχλαδερής καταλύουμε στο ξενοδοχείο Πασιφάη της Σκάλας Καλλονής.
6η ημέρα Πέμπτη 5 Ιουλίου:Η πεζοπορική ομάδα σε «μοναστηριακό μονοπάτι» Μονή Μυρσινιώτισας- Μονή Λειμώνος , 2 ώρες απλή πεζοπορία . Θα συναντηθούν οι δύο ομάδες στη Μονή Λειμώνος και θα μεταβούν στο Σίγρι . Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, απολιθωμένο δάσος. 'Ολοι μαζί με το πούλμαν στη Σκάλα Ερεσού για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή το απόγευμα , στη Σκάλα Καλλονήςμέσω  Μεσότοπου όπου θα περιηγηθούμε για λίγο.
_.jpg
7η μέρα Παρασκευή 6 Ιουλίου :  Ξεκινάμε το πρωί όλοι μαζί και χωριζόμαστε σε δύο ομάδες. Η πεζοπορική για μία πορεία 2,5 ωρών στην περιοχή της Λαφιώνας και η τουριστική  επίσκεψη στα γραφικά δρομάκια στο Πετρί  όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα στον κάμπο και την Πέτρα και ακολούθως στην περίφημη παραλία της Πέτρας  για καφέ – μπάνιο.Το πούλμαν  θα παραλάβει  τους πεζοπόρους  , συναντιώμαστε ,και ακολουθεί  ξενάγηση στο Μόλυβο (Μολυβος by light ) περίπου 3 ώρες. Φαγητό στο Μόλυβο, και το απόγευμα αναχώρηση για Σκάλα  Καλλονής-ουζάκι στην παραλία .
8η μέρα Σάββατο 7 Ιουλίου : Αγία Παρασκευή. Επίσκεψη στο Μουσείο Ελαιουργικής Βιομηχανίας . Μανταμάδος ολιγόλεπτη στάση για καφέ και  λαογραφικό μουσείο. Επίσκεψη στην πολυσυζητημένη Σκάλα Συκαμνιάς –Παναγιά Γοργόνα. Κολύμπι –γεύμα, και ξανά στον Μόλυβο για Μόλυβος by night που αξίζει ιδιαίτερα.
9η μέρα Κυριακή 8 Ιουλίου : check out Νωρίς τα ξημερώματα  αναχώρηση για το λιμάνι ,
9.00 αναχωρεί το πλοίο επιστροφής.

ΑΡΧΗΓΟΣ  ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

 

Ενδέχεται κάποια στοιχεία της εξόρμησης να τροποποιηθούν ,ανάλογα με τις αντικειμενικές συνθήκες.

 
Το κόστος της εξόρμησης είναι 430 ευρω τα μέλη,   450 ευρω τα μη μέλη
 Απαραίτητα  κατάθεση 150 ευρω  στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις  13/6/2018    

  • Περιλαμβάνονται:

  •   Ξενοδοχείο με πρωινό

  •   ακτοπλοϊκά εισιτήρια - καμπίνα προς Μυτιλήνη (στην επιστροφή αεροπορικές θέσεις)

  • πούλμαν 

  • ξεναγήσεις.

  • Δεν περιλαμβάνονται:

  • είσοδοι σε μουσεία γενικώς και αρχαιολογικούς χώρους

Η εξόρμηση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεισφορά  και στήριξη του Ορειβατικού Συλλόγου Λέσβου ΩΡΕΙΑΣ.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 2105224924 - 6957818001 .

Tags: