facebooktwitteryoutube

Λίμνη Δόξα- Ντουρτουβάνα

Nov 19th - All Day

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

doxa-limni-lake-12.jpg

 

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από το Δημαρχείο Ηλιούπολης με κατεύθυνση την λίμνη Δόξα στην Κορινθία.
Ξεκινώντας από τη λίμνη Δόξα όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι ομαλό που μέρος του αποτελούσε παλιό μουλαρόδρομο μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης συναντώντας πηγές με πόσιμο νερό.
Το μονοπάτι αυτό άνοιξε ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου εν όψει της 76ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης που έγινε στη Ντουρντουβάνα το 2016
Η α ομάδα θα περπατήσει μέχρι την στάνη Γκογκάκη και ύστερα από ένα απολαυστικό διάλειμμα θα επιστρέψει από το ίδιο μονοπάτι στη λίμνη Δόξα.
Ώρες Πορείας: 3.30
Βαθμός Δυσκολίας: Α Η β ομάδα θα συνεχίσει την πορεία στο κλασικό μονοπάτι προς το διάσελο του Κυνηγού Ώρες Πορείας: 4.30 Βαθμός Δυσκολίας: Α Όσοι δεν επιθυμοόν να περπατήσουν καμμία διαδρομή θα απολαύσουν ένα ωραίο περίπατο γύρω από την λίμνη θα επισκεφθούμε όλοι το μοναστήρι του Αγ .Γεωργίο Σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο σε υψόμετρο 1500 μ., βρίσκεται η ανδρική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου χαρακτηρίζεται ως «νέα» για να διακρίνεται από την παλαιά που βρισκόταν χαμηλότερα.Η παλαιά μονή του Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε τον 14ο αι. από έναν Καλαβρυτινό μοναχό. Η μεταφορά της μονής στη σημερινή της θέση έγινε εξ αιτίας των πλημμυρών της λίµνης Φενεού. Στο τέλος του 17ου αι. φαίνεται ότι σημειώθηκε η μεγαλύτερη πλημμύρα. Τα νερά κατέκλυσαν την παλαιά μονή με αποτέλεσμα οι μοναχοί να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν ψηλότερα ασφαλέστερη τοποθεσία. Από την παλαιά μονή σώζεται μέχρι σήμερα ο μικρός ναός που έχει μετονομασθεί σε Άγιο Φανούριο & βρίσκεται στη Λίμνη Δόξα. Το εκκλησάκι συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε λίγα χρόνια λόγω της διάβρωσης του υπεδάφους θα παραμείνει ως νησίδα & θα το επισκέπτεται κανείς μόνο με καΐκι!
Στη Μονή του Αγίου Γεωργίου βρισκόταν το Κρυφό Σχολείο που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Διατηρείται μέχρι σήμερα σε άριστη κατάσταση και προσφέρεται για επίσκεψη. Κατά τους χρόνους της Επανάστασης του 1821, η Μονή λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου με επικεφαλή τον Θ. Κολοκοτρώνη έγιναν πολλές συνεδριάσεις οπλαρχηγών από την Κορινθία και την Αρκαδία.
Η θέα από τον ξύλινο εξώστη της Μονής είναι επιβλητική και γαλήνια, θα μας προσφέρει ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς με την πεδιάδα του Φενεού να απλώνεται μπροστά μας! Θα δοκιμάσουμε το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο που παρασκευάζουν οι μοναχοί από τα άνθη που καλλιεργούν οι ίδιοι μέσα στη Μονή.
Στην συνέχεια θα φάμε στο κοντινό χωριό Μεσινό και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Εξοπλισμός: Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο, , μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, δεύτερες κάλτσες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Αρχηγοί α διαδρομή Στέλλα Λάιτμερ -β διαδρομή Κοσμάς Καψάλης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2105224924-6957818001-6907744771

Τιμή συμμετοχής : μελή 18 ευρώ - μη μέλη 20  ευρώ- Άνεργοι, φοιτητές  και νέοι  κάτω  των 25 ετών  15ευρώ

Ακύρωση θέσης σε μονοήμερες εξορμήσεις  γίνεται δεκτή μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή 2 μέρες πριν την πραγματοποίηση της εξόρμησης. Διαφορετικά το κόστος της εκδρομής θα καταβάλλεται.   

 

 

Tags: