facebooktwitteryoutube

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Apr 04th 9:15 am - 10:30 am

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 04/04 – 09/04/18

  6 ημέρες με Ημιδιατροφή

ΔΙΑΜΟΝΗ          Λεμεσός

Λάρνακα, Λεμεσός, Όρος Τρόοδος, Μονή Κύκκου, Λευκωσία, Πάφος, Κατεχόμενα

                             Πρόγραμμα εκδρομής

1 η  ημέρα  Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018:  ΑΘΗΝΑ  – ΛΑΡΝΑΚΑ –ΠΑΦΟΣ -  ΛΕΜΕΣΟΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 6.30. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στην πτήση της COBALT AIR αριθ. CO713 και ώρα αναχώρησης 09.15 με προορισμό την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 10.55, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα δυτικά της Κύπρου. Πρώτος σταθμός μας θα είναι ο Πύργος των Ιπποτών στο Κολόσσι, χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα και ανήκε στο Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και αποτελούσε διοικητικό τους κέντρο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας  περνώντας από την περιοχή όπου παράγεται το γνωστό κρασί της Κύπρου, η Κουμανταρία και ο δρόμος μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 2ο αι. π.Χ και ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου 

.jpg

 

 Από εκεί η β ομάδα η πεζοπορική θα πεζοπορήσει μέχρι τον Απόλλωνα Υλάτη Ω.Π 1.30 όπου θα τους παραλάβει το πούλμαν και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί  για την  Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό την Πάφο. Εδώ θα επισκεφθούμε τους Τάφους τον Βασιλέων που οφείλουν το όνομα τους στην μεγαλοπρέπειά τους και όχι στο γεγονός ότι σ' αυτούς ενταφιάστηκαν βασιλείς. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κάτω Πάφου όπου θα ξεναγηθούμε στα Ψηφιδωτά  της  Πάφου. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 :  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Κύπρο στις 09.00. Θα περιηγηθούμε στα καταπράσινα θέρετρα, σε μια μαγευτική διαδρομή από πευκόδασος, ενώ προχωρώντας θα δούμε να ξεφυτρώνουν τα γραφικά χωριά του Τρόοδους. 

 

 

.jpg

 

Η β  ομάδα η  πεζοπορική θα  συνεχίζει με το πούλμαν για  Καννούρες από εκεί θα πεζοπορήσει για τον Αγ  Νικόλαο και θα καταλήξει στο χωριό Κακοπετριά . ΩΠ 2.30 ΒΔ Α. Από εκεί όλοι μαζί θα συνεχίσουμε  για την Ιερά Μονή του Κύκκου. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής όπου θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο. Εδώ βρίσκεται η γνωστή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου που κατά μία παράδοση αγιογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης, θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό μουσείο που βρίσκεται εντός της  Μονής. Λίγο παραπάνω βρίσκεται η τοποθεσία Θρονί της Παναγιάς όπου δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, αλλά και ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Έπειτα θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας. Φτάνοντας στο χωριό Τρόοδος θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πλατεία για φωτογραφίες στο πανοραμικό τοπίο της οροσειράς. Κατόπιν θα συναντήσουμε τα χωριά Πρόδρομο, Πεδουλά και τις  χιλιοτραγουδισμένες  Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη όπου μπορούμε να κάνουμε στάση για φαγητό σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις 17.00. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου 2018:  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ

.jpg

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία στις 09.00. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το  Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974.  Στο χώρο αυτό,  είναι θαμμένα κάτω από τον Τύμβο τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατατρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την εισβολή των Τούρκων. Περνώντας από την πράσινη γραμμή, θα φτάσουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται  οι τάφοι των ηρώων και στα  αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και τον Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος ακολουθώντας τα Βενετσιάνικα Τείχη θα καταλήξουμε στη Λαϊκή Γειτονιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια στη Λήδρας και να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Από αυτό το σημείο και συγκεκριμένα από το οδόφραγμα της Λήδρας όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει στην Κατεχόμενη Λευκωσία (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 17.00. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Μ. Σάββατο 7 Απριλίου 2018:  ΛΕΜΕΣΟΣ– ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ

4.jpg

Πρόγευμα και αναχώρηση στις 09.00 για την Κατεχόμενη Κύπρο όπου θα επισκεφτούμε την αρχοντική Κερύνεια στα Κατεχόμενα. Θα θαυμάσουμε  τα Μεσαιωνικά κτίσματα, τα λουλουδόστρωτα στενά δρομάκια, το μικρό λιμανάκι. Στη συνέχεια, θα δούμε το «σήμα κατατεθέν» της πόλης, το Κάστρο της με τους τέσσερις μεγάλους πύργους, που άμα βρεθείς στο εσωτερικό του έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε παλιά ερειπωμένη πόλη. Θα δούμε το γοτθικό μοναστήρι στη κατεχόμενη Κερύνεια  το Αβαείο Μπελαπάις ή Πέλλαπαϊς  ή Πέλλα Πάις.  Βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Κερύνεια σε μέσο υψόμετρο 220 μέτρα. Το όνομα του προέρχεται από το Γαλλικό "Abbaye de la paix", που σημαίνει Το Μοναστήρι της Ειρήνη. Χτίστηκε ανάμεσα 1198 και του 1205 από τους ιππότες του τάγματος του Αυγουστίνου που ήρθαν από τη Ιερουσαλήμ μετά την πτώση της στους Άραβες και επεκτάθηκε αποκτώντας την σημερινή του μορφή στα 1267 με 1284. Το ναστήρι ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Αυγουστίνο. Σταδιακά γύρω από το μοναστήρι χτίστηκε χωριό που ονομάζεται σήμερα Μπελαπάις. Η μονή σήμερα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατεστραμμένη. Κατά την τουρκική εισβολή του 1974 τα υπόγειά της χρησιμοποιήθηκαν ως νοσοκομείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 17.00. Το βράδυ μετά την  Ανάσταση ακολουθεί γιορτινό Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, παραδοσιακές φλαούνες και τσουρέκια στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - ΠΑΣΧΑ

.jpg

Πρωινό  και χρόνος ελεύθερος για την α ομάδα  να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμεί, να περιπλανηθεί στην παλιά πόλη της Λεμεσού και να απολαύσετε τον καφέ σας στην ολοκαίνουρια μαρίνα της πόλης. Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο .

 Η β ομάδα η πεζοπορική ομάδα θα ξεκινήσει  νωρίς με το πούλμαν για την Παναγία του Μαχαιρά  εκεί κοντά ήταν το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Εκεί θα ξεκινήσει την πεζοπορία για το χωριό Λαζανιά και στην συνέχεια για το χωριό Φικάρδο ΩΠ. 2.30 ΥΔ 200μ. ΒΔ Α  Η απόσταση που θα διανύσουν θα είναι  6 χιλιομ

Μετά την πεζοπορία θα επιστέψουν στο ξενοδοχείο για το Πασχαλινό γεύμα.  Το βράδυ ελεύθερο.  Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 :  ΛΕΜΕΣΟΣ –  ΝΑΠΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ

2.jpg

Μετά το πρωινό θα τακτοποιήσουμε τιε αποσκευές μας και θα αναχωρήσουμε στις 09.00  για την Νάπα το πιο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου  εκεί για την α ομάδα  θα υπάρχει χρόνος για περίπατο και καφέ (προαιρετικά).

 Η β ομάδα η  πεζοπορική ομάδα θα περπατήσει από τους Κόννους  στους  Αγ Ανάργυρους και  θα φθάσει ως τις θαλάσσιες σπηλιές  Ω.Π 2 Β.Δ Α

Από εκεί θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για την Λάρνακα.  θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο  αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Χρόνος ελεύθερος για  γρήγορο  γεύμα ((προαιρετικά). Έπειτα στις 15.30 θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της COBALT AIR με αριθ. CO 722 και ώρα αναχώρησης 18.30. Άφιξη στη Αθήνα στις 20.20 με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Οι πεζοπορίες θα  πραγματοποιηθούν με την συνεργασία του ΕΟΣ Λευκωσίας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ      ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ / ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ      ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ /   510 τα μέλη – 530 τα μη μέλη

 ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ τα μέλη 600 – τα μη μέλη 620

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ (στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς του) 310 €

PETANIOS Odysseia Hotel 3* sup  www.kapetanioshotels.com

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με απ ευθείας πτήσεις της COBALT AIR.

CO 713 4 APR ATHENS LARNACA 09.15 – 10.15

CO 722 9APR LARNACA ATHENS 18.30 – 20.30

             Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου.

             1 χειραποσκευή 10 κιλών και μια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο.

             Διαμονή πέντε (5) νύχτες σε ξενοδοχείο στην Λεμεσό

             Πρωινό καθημερινώς σε μπουφέ.

             Δείπνο καθημερινώς σε μπουφέ – Ημιδιατροφή.

             Πασχαλινό Γεύμα μέρος της ημιδιατροφής.

             Εκδρομές, επισκέψεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος.

             Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο Λάρνακας - ξενοδοχείο.

             Ολοήμερη εκδρομή στα Κατεχόμενα.

             Επίσημος ξεναγός (πιστοποιημένος από τον ΚΟΤ).

             Υποχρεωτική Παρουσία Τουρκοκύπριου ξεναγού για την εκδρομή στην Κερύνεια.

            Ταξιδιωτική ασφάλιση.

             Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ

Φαγητό, σνακ, αναψυκτικό κατά την διάρκεια της πτήσης.

             Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

             Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ρητά ως προαιρετικό

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛ 21-5224924-6957818001-6907744771

Μέχρι τις 3/2/18 

Προκαταβολή 30% 150 τα μέλη- 156 τα μη μέλη στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  

 Μέχρι τις 27/02/18

1η δόση  200  τα μέλη-208 τα μη μέλη

Eξόφληση  στις 21/03/18

150 τα μέλη- 156 τα μη μέλη


Tags: