facebooktwitteryoutube

Σκόπελος περιήγηση-πεζοπορίες

25-28 ΜΑΙΟΥ ΑΓ. Πνεύματος Ν Β .ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Σκόπελος περιήγηση-πεζοπορίες 

 ΣΚΟΠΕΛΟΣ: 25, 26, 27, 28 (Αγίου Πνεύματος)

Στην πανέμορφη Σκόπελο των Βορείων Σποράδων θα περάσουμε όμορφες στιγμές .

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά τη Σκιάθο. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χλμ. και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Έχει δύο βουνά, το Παλούκι (565 μ. ύψος) και το Δελφί (680 μ. ύψος).

 2.jpg

Γεμάτη με πυκνά δάση που καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασής της, θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή,  και διατηρεί σε μεγαλύτερο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Αναφέρονται 24 μοναστήρια.

Γνωστή  επίσης για  τα δαμάσκηνά της και τη σκοπελίτικη πίτα  ,που θα μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε από τα χέρια των γυναικών του Συνεταιρισμού της Γλώσσας μαζί με τα περίφημα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες.

skopelos4.jpg

1η ημέρα Παρασκευή 25 ΜαΪου αναχώρηση με πούλμαν απο το Δημαρχείο της Ηλιούπολης στις 11.30 και με ενδιάμεσες στάσεις θα πάρουμε το πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ» από το λιμάνι του Μαντουδίου στις 15.30.Άφιξη στο επίνειο  της Γλώσσας Λουτράκι στις 17.15  Στην διαδρομή προς Χώρα και το ξενοδοχείο Ρήγας

 θα κάνουμε την πρώτη μας πεζοπορία αναψυχής- χαλάρωσης σε πανέμορφο αγροτικό δρομο χωρίς υψομετρικές  ανάμεσα σε πευκοδάσος  και το κύμα. Είναι στο θαυμάσιο «Ακρωτήρι « και καταλήγουμε στον Αγνώντα για ουζάκι ή καφε.  Η απόσταση είναι 3,5 χιλιόμετρα αναψυχής.Μετά μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο. Αυτό μπορεί να γίνει και αντίστροφα ανάλογα με τον  διαθέσιμο χρόνο.

 3.jpg

2η ημέρα Σάββατο 26 Μαϊου Έγερση στις 8.οο και 9.20 αναχώρηση για τον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί , το γνωστο ακρωτήρι-ναό απο την ταινία mama mia


_.jpg                                         _2.jpg

 Θα πεζοπορήσουμε λίγα μέτρα να δούμε μια πολύ όμορφη παραλία (μονοπάτι-Σπηλιά )και περίπου στις 13.00 Θα πάμε στη Γλώσσα στο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ναυτικής παράδοσης , δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό της Σκοπέλου. Οι γυναίκες του ντόπιου συνεταιρισμού θα έχουν φτιάξει για εμάς σκοπελίτικες πίτες – ορεκτικά για το γεύμα που θα ακολουθήσει στο Λουτράκι, Όποιος θέλει μπορεί να κατέβει απο Γλώσσα στο Λουτράκι από το καλντερίμι που χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα οι ντόπιοι ( 30 λεπτά). Στη Λουτράκι μπορούμε να δούμε ερείπεια  βίλας της αρχαίας Σεληνούντας . Αφού κολυμπήσουμε και φάμε στο Λουτράκι, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μέσω Σταφύλου όπου θα  σταθμεύσουμε για φωτογραφίες  . Ελεύθερο  το υπόλοιπο απόγευμα .

 

skopelos5.jpg

3η ημέρα Κυριακή27 Μαϊου  Έγερση και πρωινό στις 8.00 και αναχώρηση 9.20  για επίσκεψη στην θέση Σεντούκια και  πεζοπορία  μέχρι την ψηλότερη κορυφή 681 μ του όρους Δέλφι. Τα Σεντούκια είναι  τρείς πανάρχαιοι λαξευμένοι τάφοι σε ειδηλιακή θέση στο βουνό.

Η πεζοπορία είναι σε χωματόδρομο , συνολική διαδρομή 5,5 χλμ με την επιστροφή και μικρή υψομετρκή διαφορά Στις 14.00 αναχωρούμε για Έλιος (Νέο Κλήμα) για μπάνιο και φαγητό.  Όσοι δεν θέλουν να πεζοπορήσουν μπορούν να εξερευνήσουν τις θαυμάσιες γειτονικές παραλίες του  Έλιος, να πάρουν τον καφέ ή το ουζάκι τους στο πανέμορφο  αυτό ψαροχώρι . Στις 17.00 επιστροφή στο ξενοδοχείο και με την απογευματινή δροσιά, ξενάγηση στα στενά και στα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σημεία της πόλης . Το βράδυ, προαιρετική βραδυά στο  ρεμπετοστέκι  του Γ. Ξηντάρη

 6.jpg

4η ημέρα Δευτέρα 28 Μαϊου ( Αγ. Πνεύματος)  8.00 Έγερση-πρωινό , τακτοποίηση των αποσκευών μας Ενδείκνυται  και λόγω της ημέρας μία περιήγηση –πεζοπορία σε μονές του μίνι Αγίου Όρους  Παλούκι μέσω συντηρημένων καλντεριμιών  που συνθέτουν πεζοπορικό δίκτυο . Για όσους βέβαια θέλουν να περπατήσουν . 12.00  οι αποσκευές μας στο πούλμαν και 13.00 αναχώρηση από  Σκόπελο με το «ΠΡΩΤΕΑΣ» για Μαντούδι. Επιστροφή στην Αθήνα

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΑ ΤΗΛ 210 5224924-6957818001

Κόστος  συμμετοχής  210 τα μέλη,  230 τα μή μέλη σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια. Το μονόκλινο επιβαρύνεται με 45 ευρώ. Επίσης κάθε δωμάτιο θα χρεωθεί επιπλέον  με 1,5 ε/ημέρα για δημοτικό φόρο.

  Προκαταβολή  80 ευρώ  στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560   μέχρι   11 Μαίου και με ένδειξη:  ΣΚΟΠΕΛΟΣ.

 

ΑΡΧΗΓΟΣ  THΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:  ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ   ΔΙΟΝΥΣΗΣ   6944779188

 

Tags: