facebooktwitteryoutube

ΤΗΛΟΣ-ΝΙΣΥΡΟΣ

Aug 31st - All Day

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ-ΝΙΣΥΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναχώρηση στις 14.00 από τον Πειραιά  με το πλοίο Blue Star  ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ απο την Ε1 ΠΥΛΗ για Τήλο. Το ραντεβού μας είναι 1.15 έξω από το καράβι . Άφιξη στις 4.35 στην Τήλο.

 5.jpg

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στις  4.35 π.μ θα φθάσουμε στην Τήλο στα Λιβάδια. 

 Αφού πάρουμε πρωινό  θα αρχίσουμε την περιήγηση στο νησί.

 2.jpg

 

 Στα Λιβάδια η παραλία του οικισμού είναι μεγάλη με βότσαλα, αρμυρίκια και κρυστάλλινα νερά και φτάνει μέχρι τον Άγιο Στέφανο, που ήταν το μεσαιωνικό λιμάνι του νησιού. Η Τήλος διαθέτει πηγές και τεχνητή λίμνη η οποία τροφοδοτείται από τις επιφανειακές απορροές του χειμάρρου Ποταμός. Έτσι στο έδαφός της καλλιεργούνται εσπεριδοειδή και οπωροκηπευτικά. Στο νησί κυριαρχεί η θαμνώδης βλάστηση, ενώ δεν λείπουν τα δέντρα, κυρίως ελιές, βελανιδιές αρμυρίκια, και πλατάνια. Ξεχωρίζουν για τα αρώματά τους το χαμομήλι, το θυμάρι και το φασκόμηλο και για τα χρώματά τους η καμπανούλα, 12 είδη ορχιδέας ,ο κρίνος της θάλασσας και το μοσχάγγαθο. Ολόκληρο το νησί έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Προστασίας Πτηνών καθώς έχουν καταγραφεί 125 είδη πουλιών από τα οποία 26 θεωρούνται αυστηρώς προστατευόμενα . Εδώ επίσης ζουν αρκετά είδη ερπετών, όπως οι σαύρες  και δυο είδη φιδιών, η οθωμανική οχιά και o σπάνιος Μαύρος Ζαμενής

 

 _.jpg

Με το λεωφορείο στις 7.30π.μ  θα κατευθυνθούμε προς το Μικρό Χωριό το οποίο θα επισκεφθούμε πεζοπορώντας Ω.Π 40΄  Το Μ. Χωριό ιδρύθηκε τον 15οαιώνα  από τους Ιωαννίτες Ιππότες και εγκαταλείφθηκε οριστικά στην δεκαετία του 60. Τα έρημα πέτρινα σπίτια του , οι παλιές εκκλησίες με τις τοιχογραφίες, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Στην συνέχεια η α ομάδα  θα επιστρέψει στα Λιβάδια για κολύμπι  και γεύμα.

 Η β ομάδα  θα  συνεχίσει την πεζοπορία  μέχρι την παραλία Λεθρά  όμορφη ερημική παραλία ιδανική για κολύμπι ( ΩΠ 2  με την επιστροφή ). Με το λεωφορείο  θα επιστρέψει στα Λιβάδια . Το απόγευμα ελεύθερο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Θα ξεκινήσουμε πρωί με το πούλμαν για να επισκεφθούμε πρώτα το Μεγάλο Χωριό.  Το Μ. Χωριό είναι  η πρωτεύουσα του νησιού χτισμένο αμφιθεατρικά  στην βάση του απόκρημνου λόφου του Αγ. Στεφάνου στην Β πλευρά του νησιού. Μέσα στον οικισμό υπάρχουν αρκετά εκκλησάκια του 15 αιώνα με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες.

 

 

 _.jpg

 _.JPG

 Θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο, όπου εκτίθενται ευρήματα από το Σπήλαιο του Χαρκαδιού με οστά προερχόμενα από νάνους ελέφαντες. Στην συνέχεια  θα πάμε  στην  Μονή του Αγ  Παντελεήμονα η οποία  ιδρύθηκε το 1470 φρουριακής μορφής με πέτρινο περίβολο και πύργο στην ΝΔ της πλευρά. Βρίσκεται σε καταπράσινο τοπίο . Στο ναό υπάρχουν τοιχογραφίες του 15 αιώνα και ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1714.

 

8.jpg    --1-1024x768.jpg

 

 

 

 _.jpg

 

  Η α ομάδα  θα  συνεχίσει με το πούλμαν για τον  Αγ. Αντώνιο για κολύμπι και φαγητό.

Η β ομάδα θα πεζοπορήσει από την Μονή του  Αγ. Παντελεήμονα στην Μονή της  Παναγίας  της Καμαριανής  Ω.Π 1.30. Η  διαδρομή έχει ωραία θέα ,θα περάσει από την περιοχή Παραδείσι όπου υπάρχει πηγή με δροσερό νερό. Στην συνέχεια θα μεταβεί με το πούλμαν  στο Αγ .Αντώνιο για μπάνιο και φαγητό.

Το απόγευμα όλοι μαζί θα πεζοπορήσουμε μέχρι το Μεγάλο χωριό ΩΠ 20΄. Το μονοπάτι είναι φαρδύ και βατό με ελαφριά ανηφορική κλίση. Στο Μ. Χωριό θα πιούμε τον καφέ μας και θα επιστρέψουμε στα Λιβάδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το πρωί η α ομάδα θα πάει για μπάνιο και φαγητό στην Έριστο μία αμμουδερή παραλία με πυκνά αρμυρίκια όπου φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι πολλές σκηνές.

 

 .jpg

Η β ομάδα θα πεζοπορήσει από το Μ. Χωριό στην παραλία Σκαφή  με την χαρακτηριστική κόκκινη άμμο. Το μονοπάτι είναι  ευχάριστο  παράλληλα με την ρεματιά και με ήπιες κλίσεις .Ω.Π 1.30 Μετά το μπάνιο θα πάει στην Έριστο για φαγητό  και επιστροφή στα Λιβάδια.

 .jpg

 

Το απόγευμα  θα μεταβούμε με το λεωφορείο  κοντά στο Μεγάλο Χωριό   για να  επισκεφθούμε όλοι  την Αρχαία Ακρόπολη  Ω.Π 20΄. Το μονοπάτι είναι ανηφορικό  και θα μας οδηγήσει στην αρχαία ακρόπολη .  Μπορούμε να δούμε τα ερείπια του Κάστρου των Ιπποτών που χτίσθηκε πάνω στα θεμέλια της αρχαίας ακρόπολης.  Μέσα στα όρια του Κάστρου σώζονται θεμέλια από διάφορα κτίσματα , δεξαμενές νερού. Στο ψηλότερο σημείο βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος και ο ναός του Ταξιάρχη. Εκεί έχει πανοραμική θέα προς την Δ. πλευρά του νησιού και προς τον Όρμο της Ερίστου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η α ομάδα ελεύθερη όλη την ημέρα.

 Η β ομάδα θα πεζοπορήσει  σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές στα νησιά του Αιγαίου. Από τον Α γ Ιωάννη ξεκινάει το μονοπάτι με πετρόχτιστο πρανές σκαμμένο στην βουνοπλαγιά με θυμάρι και φασκόμηλο.  Θα συναντήσει τον τον εγκατελειμμένο  οικισμό Γέρα με εξαιρετική θέα στον όρμο του Αγ. Ζαχαρία και θα φθάσει στην κορυφή Κουτσούμπα στα 494μ  όπου η θέα είναι καταπληκτική.  Στην επιστροφή  θα πάει για μπάνιο στην παραλία Δεσπότη Νερό και με καίκι επιστροφή στα Λιβάδια Ω.Π 5

 ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

 7.jpg

Το πρωί στις 10. 35 θα αναχωρήσουμε για την   Νίσυρο  με το καράβι  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ . Θα  φθάσουμε στις 11.15 στο Μανδράκι και αφού  τακτοποιηθούμε  στα δωμάτια  θα γνωρίσουμε το Μανδράκι ένα από τους γραφικότερους οικισμούς στα Δωδεκάνησα.  Τα σπίτια του είναι κατάλευκα με επίπεδες στέγες ,  έχει βοτσαλωτές πλατείες,  σοκάκια, και   υπέροχη θέα από τον βράχο του Κάστρου.  Πρώτα   θα επισκεφθούμε το  Αρχαιολογικό  Μουσείο. Η έκθεση του διαρθρώνεται σε ενότητες που καλύπτουν όλη την ιστορική διαδρομή του νησιού, από την προϊστορική έως την μεταβυζαντινή περίοδο.

 Στην συνέχεια   θα επισκεφθούμε  το Λαογραφικό Μουσείο  του οποίου  οι χώροι είναι έτσι διαμορφωμένοι ώστε να περιλαμβάνουν όλα τα δωμάτια ενός παραδοσιακού Νισύρικου σπιτιού. Επίσης, υπάρχει μεγάλη συλλογή από κεντήματα, υφαντά, διάφορα έγγραφα καθώς και φωτογραφικό υλικό από ντόπιους του νησιού  όπως και χρηστικά αντικείμενα   αλέτρια, δρεπάνια, σκάφες, χειρόμυλοι .

 Τέλος θα κολυμπίσουμε στην παραλία Χοχλάκι με τα μαύρα βότσαλα κάτω από τον βράχο του Κάστρου.

 

 

 .jpg

 

 Το απόγευμα θα πεζοπορήσουμε κυκλικά  Μανδράκι- Παλαιόκαστρο-Μανδράκι Ω.Ο 1.30 ΒΔ1. Στο  Παλαιόκαστρο σώζονται τμήματα των τειχών  της αρχαίας πόλης(  4ος π.Χ. αιών) κατασκευασμένα με πλίνθους  από ηφαιστειογενές υλικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

 3.jpg

 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Μετά το πρωινό  στις 8.30 το λεωφορείο θα πάμε στα Νικιά όπουι θα επισκεφθούμε το Ηφαιστειολογικό Μουσείο  μοναδικό στην Ελλάδα  με θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν τη γέννηση και την δομή των ηφαιστείων, τα ηφαίστεια της Ελλάδας, τη σχέση του ανθρώπου με τα ηφαίστεια, βιβλιοθήκη με συλλογή πετρωμάτων και ορυκτών. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε τα Νικιά ένα ορεινό οικισμό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και εξαιρετική θέα στο ηφαίστειο. Η ά ομάδα θα επισκεφθεί το ηφαίστειο  μία καλτέρα διαμέτρου 4χλμ και βάθους 400μ μέσα στην οποία υπάρχουν 5 κρατήρες , προιόντα υδροθερμικών εκρήξεων

 

 

3.jpg

 

 

 Μέσα στην καλτέρα  κάνει αφόρητη ζέστη ο αέρας μυρίζει θειάφι  Έπειτα θα μεταβεί με το πούλμαν στους Πάλλους για μπάνιο και φαγητό. Οι Παλλοι είναι όμορφη με μικρό λιμανάκι. Μπορείτε περπατώντας σε μονοπάτι να πάτε στην παραλία Γυαλισκάρι και να συνεχίσετε για την μεγάλη αμμουδιά Λιές.

  Η β ομάδα θα πεζοπορήσει μέχρι τους κρατήρες Ω.Π 2 με επιστροφή. Στην συνέχεια θα τους παραλάβει  το πούλμαν και  θα τους αφήσει στην διασταύρωση  για την Μονή  Παναγιάς Κυράς όπου θα πεζοπορήσουν μέχρι την  παραλία  Παχιά Άμμο.  Εκεί θα κολυμπήσουν   Ω.Π 2.30 με την επιστροφή .Τέλος το πούλμαν αφού πάρει την α ομάδα από τους Πάλλους θα  παραλάβει την β ομάδα  στην διασταύρωση για Μονή Παναγιάς Κυράς και επιστροφή στο Μανδράκι.  

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


.jpg          Μετά το πρωινό(προαιρετικά) θα κάνουμε το γύρο του νησιού και θα  επισκεφθούμε το νησί  Γυαλί . Σήμερα στο μισό  νησί γίνεται εξόρυξη ελαφρόπετρας ενώ το άλλο μισό έχει δάσος με κουμαριές και πεύκα και όμορφες παραλίες για κολύμπι. Επιστροφλη το μεσημέρι στο Μανδράκι. Το απόγευμα ελεύθερο. Μπορούμε να επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Εμπορειό με το λεωφορείο.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μετά το πρωινό στις 8.30 θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν για την Μονή Ευαγγελίστριας εκεί θα κατέβει η β ομάδα η πεζοπορική οποία θα πεζοπορήσει μέχρι το Εμπορειό και την Καλτέρα

 Στην  διαδρομή μας θα περπατήσουμε στο χείλος της καλτέρας  θα θαυμάσουμε τους απίθανους σχηματισμούς των ηφαιστειακών πετρωμάτων θα έχουμε θέα  προς την θάλασσα και την Κώ  αλλά και  την κορυφή του Προφήτη Ηλία  μαζί με την επιστροφή Ω.Π 1.30 

 

 

 

 

Η α ομάδα θα συνεχίσει για το Εμπορειό με το λεωφορείο όπου θα έχει χρόνο για περιήγηση.    

 Το Εμπορειό είναι ορεινό χωριό με πανοραμική θέα στο ηφαίστειο. Αξίζει να επισκεφθούμε τα ερείπια του ενετικού Κάστρου, την φυσική σάουνα που βρίσκεται σε σπηλιά στην είσοδο του χωριού 

Στην συνέχεια θα μεταβούν  στην παραλία  Πάλλοι  για κολύμπι και φαγητό  Οι Πάλλοι είναι όμορφη και δημοφιλή ακρογιαλιά με μικρό λιμανάκ για ψαροκάικα.

Την  β ομάδα θα παραλάβει το πούλμαν στο Εμπορειό  για να πάει στους Πάλλους για κολύμπι. Όλοι μαζί θα επιστρέψουν στο Μανδράκι .

 Το βράδυ   στις 20.10   θα  αναχωρήσουμε για τον Πειραιά

ΣΑΒΒΑΤΟ  1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Θα φθάσουμε στον Πειραιά στις 11.30 π.μ

 Αρχηγοί Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512- Τσιρταβή Αθανασία 6907744771

Κόστος εκδρομής : 330 ευρώ τα μέλη, 350 τα μη μέλη με διαμονή στα STUDIOS ΧΡΥΣΑΦΗΣ-SEVAS στην Τήλο.
375ευρώ τα μέλη-395 τα μη μέλη με διαμονή στα STUDIOS MARINA-MIXALIS-CASTELLANIA στην Τήλο.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Ατμοπλοικά  εισητήρια με καμπίνα τετράκλινη εξωτερική

Διαμονή σε studios στην Τήλο με κουζινάκι

 Ξενοδοχείο με πρωινό στην Νίσυρο

Εκδρομή στον Αγ. Παντελεήμονα στην Τήλο

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε Μουσεία

Μετακινήσεις στα νησιά

Εκδρομή στο Γυαλί από την Νίσυρο

 

  

 

 

Tags: