facebooktwitteryoutube

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ Ν ΠΕΛΛΑΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΑΓΡΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ-ΟΡΗ ΠΙΝΟΒΟ-ΒΟΡΑΣ-ΠΑΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση στις 7π.μ για Αριδαία με ενδιάμεσες στάσεις

 Γύρω στις 1.30 θα φθάσουμε στην Αρχαία Πέλλα όπου  θα ξεναγηθούμε πρώτα  στον  αρχαιολογικό χώρο ο  οποίος  περιλαμβάνει τμήμα του οικιστικού τομέα της πόλης, και ειδικότερα, τις οικίες του Διονύσου, της Ελένης, των κονιαμάτων, του Ποσειδώνος, καθώς και μέρος της αγοράς. Αποτελεί μόνο ένα τμήμα της αρχαίας πόλης, η οποία συνολικά καλύπτει έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων. Τα μνημεία που θα δούμε ανήκουν κατά κύριο λόγο στην ελληνιστική εποχή . Η πόλη προστατευόταν από ισχυρή οχύρωση, τμήματα της οποίας έχουν έλθει στο φως βόρεια του ανακτόρου. Το ανάκτορο, που δεν είναι επισκέψιμο, βρίσκεται στο βορειότερο λόφο της πόλης.

 ARXAIA_PELLA.jpg                        

Νοτιότερα, στην επίπεδη περιοχή βρίσκεται η αγορά, όπου επικεντρωνόταν η μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα της Πέλλας στην ελληνιστική εποχή. Πρόκειται για κτηριακό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, έκτασης 70.000 τ.μ., που περιλαμβάνει καταστήματα πώλησης ή εργαστήρια κατασκευής διαφόρων προϊόντων, χώρους με διοικητικό χαρακτήρα, καθώς και το αρχείο της πόλης, όπου βρέθηκαν πήλινα σφραγίσματα παπύρων .Γύρω από την αγορά εκτείνεται το οικιστικό τμήμα της πόλης. Το ρυμοτομικό της σχέδιο στηρίζεται στο ιπποδάμειο σύστημα, με οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία ορίζονται από δρόμους που τέμνονται κάθετα. Μνημειακοί, πλακόστρωτοι δρόμοι πλαισιωμένοι από πεζοδρόμους ξεκινούσαν από το λιμάνι και κατέληγαν στην κεντρική λεωφόρο της αγοράς, διευκολύνοντας την πλούσια εμπορική κίνηση, ενώ καλά μελετημένα συστήματα υδροδότησης και αποχέτευσης παρείχαν στους κατοίκους ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης. Οι ιδιωτικές κατοικίες αποδεικνύουν την ανάπτυξη και τον πλούτο της πόλης, καθώς οι περισσότερες διαθέτουν περιστύλιο με δωρική ή ιωνική κιονοστοιχία και δεύτερο όροφο. Πολλά σπίτια ήταν διακοσμημένα με ψηφιδωτά δάπεδα, που διαθέτουν θεματική ποικιλία και τεχνική αρτιότητα

 

Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο. Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης εναρμονίζονται με τους ανασκαφικούς τομείς του χώρου, χωρίς να είναι αποκομμένες η μια από την άλλη. Καθώς είναι χωροθετημένες σε διαφορετικά επίπεδα, που αντιστοιχούν στο εδαφικό ανάγλυφο του χώρου, εξασφαλίζεται η συνεχής οπτική επαφή του επισκέπτη με όλες σχεδόν τις θεματικές ενότητες, αλλά και τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, μέσω των ανοιγμάτων-παραθύρων του κτιρίου. Το ορθογώνιο αίθριο του κτιρίου αποτελεί αναφορά στην κεντρική περίστυλη αυλή των οικιών της Πέλλας. Έπειτα  θα επισκεφθούμε την Έδεσσα δείπνο και  διανυκτέρευση στην Αριδαία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

edessa_2.jpg

Αναχώρηση από Αριδαία στις 9.00π.μ  για να επισκεφθούμε την  Έδεσσα  πρωτεύουσα του νομού και πόλη των καταρρακτών,  με τα  πολλά εργοστάσια που δούλευαν με κινητήρια δύναμη το νερό κατά τον  Mεσοπόλεμο.  Πολλά από τα κτίσματα σώζονται ακόμα. Mια πολύ όμορφη πόλη, με πολλά νερά και πράσινο και πανέμορφα διατηρητέα κτίρια. Θα έχουμε μία οικοπεριήγηση  από συνοδό του κέντρου πληροφόρησης του Δήμου. Συγκεκριμένα  θα επισκεφθούμε το Μύλο του  Nερού και των 5 αισθήσεων,  το Eνυδρείο –Ερπετάριο , το Μύλο της γεύσης (σισαμοτριβείο).

 

 _2.jpg

 Επίσης θα δούμε στην παλιά Xριστιανική συνοικία της πόλης, το Bαρόσι με τα καλντερίμια της και τις χαρακτηριστικές οικίες, εξαίρετα δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής  το  Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα  από τα τέλη του 18ου αι έως σήμερα.  Τον  παλαιό μητροπολιτικό ναό της πόλης, αφιερωμένος αρχικά στη Σοφία του Θεού. Στις μέρες μας διατηρείται στον αρχιτεκτονικό τύπο της τρίκλιτης ξυλόστεγης βασιλικής με υπερυψωμένο το μεσαίο κλίτος και νάρθηκα στα δυτικά. Αλλεπάλληλες, όμως, φάσεις επισκευών έχουν αλλοιώσει την αρχική μορφή του μνημείου, που με βάση τον τοιχογραφικό του διάκοσμο χρονολογείται το αργότερο στα τέλη του 14ου αιώνα. Στο εσωτερικό του ναού οι σωζόμενες τοιχογραφίες ανήκουν σε δύο περιόδους. Οι παλαιότερες, που χρονολογούνται στο διάστημα 1375-1385 ή 1389, εκτείνονται και στα τρία κλίτη και σώζονται αποσπασματικά. Στο 17ο αιώνα χρονολογούνται οι παραστάσεις του δεύτερου στρώματος διακόσμησης, στο χώρο του ιερού βήματος, στη βόρεια κιονοστοιχία και ψηλά στο φωταγωγό. Την περίοδο αυτή της τουρκοκρατίας και πιθανόν στο διάστημα 1598-1688, ο ναός μετονομάσθηκε και αφιερώθηκε στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

 EDESSA.jpg

 Στην συνέχεια θα δούμε τον καταρράκτη Kάρανο που πέφτει επιβλητικός από ύψος 70 μέτρων. Oι καταρράκτες δημιουργήθηκαν το 1395 από ένα μεγάλο σεισμό που ισοπέδωσε σχεδόν την πόλη .Θα συνεχίσουμε την βόλτα μας στο κέντρο της πόλης  όπου θα δούμε το ρολόι  χτισμένο από πουρόπετρα ,   To "Γενί Τζαμί", το πάρκο των μικρών καταρρακτών και την Βυζαντινή γέφυρα  . Περίπου στις 13.00 θα τελειώσουμε την περιήγηση μας .

 .jpg

Στην συνέχεια 6km από την Έδεσσα και σε υψόμετρο 470 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας θα επισκεφθούμε την λίμνη και τον υγροβιότοπο Άγρα - Nησίου και Bρυττών.  Στις όχθες θα δούμε  τα πανέμορφα χωριά Νησί & Βρυττά .

 H λίμνη του Άγρα έχει έκταση 5.972 στρεμμάτων και υδροδοτείται από τις πηγές του ποταμού Eδεσσαίου . Παρουσιάζει εξαιρετικό οικολογικό ενδιαφέρον χάρη στην υδρόβια και ελόβια βλάστηση που διαθέτει και τον αριθμό της πανίδας που φιλοξενεί. H χλωρίδα της λίμνης συντίθεται από υδροφυτική βλάστηση η οποία αναπτύσσεται στην επιφάνειά της, από βλάστηση καλαμώνων η οποία καταλαμβάνει την μεγαλύτερη έκτασή της και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για φώλιασμα και αναπαραγωγή της πανίδας της περιοχής. Yπάρχουν επίσης λειμώνες με βούρλα και τέλος παρυδάτια δενδρώδης βλάστηση αποτελούμενη κυρίως από είδη λεύκης , ιτιάς, πλατάνου και σκλήθρου .H πανίδα του υγρότοπου  είναι η χαρακτηριστική των ελωδών εκτάσεων: βατράχια, βίδρες, μυοκάστορες, υδρόβιες χελώνες και νερόφιδα. Επίσης, 68 είδη πτηνών χρησιμοποιούν τη λίμνη για φώλιασμα, διαχείμανση και αναπαραγωγή .  Mεταναστευτικά πουλιά, όπως οι πελεκάνοι, χρησιμοποιούν τη λίμνη ενώ εκεί είναι μια από τις λίγες γνωστές περιοχές αναπαραγωγής της ροπαλόπαπιας.Πολλά από τα είδη της πανίδας της λίμνης είναι σπάνια ή απειλούμενα και προστατεύονται από την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία.θα επισκεφθούμε την   λίμνη ‘Αγρα  . Εκεί μπορούμε να κάνουμε μία όμορφη βαρκάδα(προαιρετικά)

 .jpg

Έπειτα θα συνεχίσουμε με το πούλμαν για να επισκεφθούμε  το χωριό Ξανθόγεια . Το κυρίως ενδιαφέρον εστιάζεται στο παλιό χωριό (2km απο τον νέο οικισμό) το οποίο εγκαταλείφθηκε σταδιακά μετά την δεκαετία του 1950. Στο παλιό πέτρινο χωριό (Ρουσίλοβο) με τα υπέροχα (αν και εγκαταλελειμένα) σπίτια πουακολουθούν την τυπική μακεδονική αρχιτεκτονική της αγροτικής υπαίθρου δεσπόζει η παλιά εκκλησία του Αγ.Δημητρίου (1884). Η εκκλησία είναι χτισμένη στον ίδιο χώρο όπου υπάρχει ακόμη παλαιότερος ναός πράγμα που μαρτυρά και η ύπαρξη της εικόνα του Αγ.Δημητρίου (1796). Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το λιθόκτιστο Κωδωνοστάσιο της ίδιας περιόδου .Στο χωριό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παραδοσιακά λιθόστρωτα όπου θα περπατήσουμε  κάνοντας το γύρο του χωριού σταματώντας άλλοτε στην πέτρινες βρύσες με τρεχούμενα καθαρά νερά & άλλοτε σε σημεία εκπληκτικής θέας προς το όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλάν) & την λίμνη Βεγορίτιδα.Στους μύθους & τους θρύλους συγκαταλέγεται και η γνωστή Καπετάνισσα (απο τα ‘πέτρινα’ χρόνια του εμφυλίου) Ειρήνη Γκίνη η οποία και άφησε την κληρονομιά της θαμμένη κάπου στο χωριό. Το ‘σεντούκι της Μίρκας’ όπως λέγεται περιέχει χειρόγραφα, προσωπικά της αντικείμενα και πίνακες μιας και η ίδια ως «διανοούμενη» της εποχής ήταν δασκάλα του δημοτικού σχολείου και ζωγράφος

--.jpg

.

 Τέλος  θα καταλήξουμε στο χωριό Αγ Αθανάσιο για περιήγηση και φαγητό.  Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Εδεσσας βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Aγίου Aθανασίου (ή Tσέγανη). Το χωριό κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του βουνού Bόρας (ή Kαϊμακτσαλάν), στην κορυφή Πιπερίτσα στα 1.200 μ., και ήταν κάποτε μια ανθούσα κτηνοτροφική κοινότητα μέχρι τη δεκαετία του ’70.  Mετά άρχισε η κάθετη πτώση, μέχρι το 1995 οπότε όλο το χωριό «ρήμαξε»  Mέ την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου το 1995 η κατάσταση αντιστράφηκε. Σήμερα είναι ένα πανέμορφο τουριστικό χωριό με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ  ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής . Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Aναλήψεως, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 1700.  Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Αριδαία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση  στις 9.00 π.μ από Αριδαία για Λουτράκι .  Η Α ομάδα θα  πεζοπορήσει  από το Άνω Λουτράκι στο καταρράκτη Κουνουπίτσα  Ω.Π 3.30

 LOYTRA.jpg

Η Β ομάδα  επίσκεψη  και μπάνιο στα Λουτρά Ποζαρ. Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου.  Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες (μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, κομψά εντεταγμένων στο περιβάλλον), έντονη βλάστηση και βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν.  Το θερμό νερό   αναβλύζει σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση,  έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο .Οι λουτήρες είναι δύο ειδών, μικροί των 3-4 ατόμων που ονομάζονται και "μπανιέρες" και μεγάλοι των 20 ατόμων που ονομάζονται "πισίνες". Σε αρκετά σημεία επίσης το ζεστό νερό αναβλύζει ελεύθερο και χύνεται στο ρέμα.Λειτουργεί επίσης και μεγάλη ανοικτή πισίνα των 25 μέτρων (με βάθος από 1 έως 2,80 μέτρα) Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως  σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. 

.jpg

 

Στην συνέχεια  επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακατσαλάν το οποίο βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το όρος Βόρας ή Καϊμακατσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας με υψόμετρο 2524 μ. Στην κορυφή του, και επί της γραμμής των συνόρων, υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου. Λειτουργεί από το 1995. Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2045 μ. με το κεντρικό καταφύγιο και φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει 5 αναβατήρες .

Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στην Αριδαία. Το  βράδυ ελεύθερο

 

ΤΡΙΤΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά το πρωινό στις 8.00π.μ η α ομάδα  θα αναχωρήσει  για Αετοχώρι . Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 680 μ. και βορειοδυτικά του βρίσκεται το όρος Πίνοβο.

 

 .jpg

 Στις 9π.μ  θα  ξεκινήσει την πεζοπορία  μέχρι το εκκλησάκι  Αγ. Ραφαήλ  και επιστροφή  Ω.Π 3.30

Η β ομάδα θα αναχωρήσει στις  10 π.μ για τα Λουτρά

 Η α ομάδα μετά την πεζοπορία  θα επισκεφθεί τα Λουτρά . Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στην Αριδαία. Το  βράδυ ελεύθερο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΟΥ

Αναχώρηση στις 8.30 από Αριδαία για  να επισκεφθούμε  την Μονή Αρχαγγέλου


..jpg

 Η ίδρυσή της χρονολογείται στα τέλη του 18ου - αρχές 19ου αιώνα και σε αυτήν οφείλει το όνομά του το χωριό Αρχάγγελος που βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από τη μονή. Είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και  είναι χτισμένο πάνω σε αρχαίο ιερό αφιερωμένο στη Θεά Άρτεμη .

Η μονή βρίσκεται σε λοφίσκο της κοιλάδας της βόρειας Αλμωπίας, περιτριγυρισμένη από πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που περιλαμβάνει κέδρους, καστανιές, καρυδιές, πλατάνια, κερασώνες. Γνωστό είναι μάλιστα το γεφυράκι, που διασχίζει το ρέμα που βρίσκεται δίπλα στη μονή. Το μοναστήρι, λέγεται ότι χρησίμευσε ως καταφύγιο και ορμητήριο οπλαρχηγών κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα. Η μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι τρίκλιτη βασιλική με υπερυψωμένο φωταγωγό, νάρθηκα, υπερώο και τρίπλευρο προστώο. Ο ναός χωρίζεται σε τρία κλίτη από δύο εξακίονες κιονοστοιχίες, με  χρωματιστές κολώνες που ενώνονται με καμαρωτές ξυλοδεσίες από μπαγδάτι. Η οροφή του ναού είναι καμαρωτή στο κεντρικό κλίτος, ενώ στα πλάγια κλίτη είναι επίπεδη και ξύλινη (αντικαταστάθηκε το 1996 λόγω καταστροφών). Εξωτερικά της εκκλησίας υπάρχουν διακοσμητικά ανάγλυφα: στη βορειοδυτική γωνία του περιστώου διακρίνεται μία κριοκεφαλή, στη βορειοανατολική ίχνη από κατεστραμμένο ανάγλυφο, στη δυτική πλευρά υπάρχει ανάγλυφος σταυρός και στην ανατολική πλευρά υπάρχει ένα πτηνό (πιθανώς αετός).

Εσωτερικά ο ναός έχει με τοιχογραφίες που χρονολογούνται στο σύνολό τους το 1888, βάσει επιγραφών, ενώ εντυπωσιακό είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο που χρονολογείται το1860. Το τέμπλο έχει πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο και εικόνες .

 Έπειτα στις πλαγιές του όρους Πάικου ακολουθώντας το πέτρινο μονοπάτι και τα πλατιά σκαλοπάτια θα φθάσουμε σε ένα καταπράσινο ξέφωτο δίπλα στο ρέμα του ρέμα του Κοτζά-Ντερέ,   απολαμβάνοντας την πλούσια φύση με πλατάνια και φουντουκιές. Εκεί υπάρχουν ξύλινα τραπέζια και πάγκοι , αφού περάσουμε το ξύλινο γεφύρι πάνω από τα ορμητικά νερά του δάσους  θα φθάσουμε μπροστά σε ένα υπερθέαμα της φύσης, τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες του Σκρά, οι οποίοι  εντυπωσιάζουν με την εκπληκτική ομορφιά τους και το συναρπαστικό θέαμά τους. Το νερό πέφτει με ορμή σχηματίζοντας

καταρράκτες διαφόρων μεγεθών ενώ η βουή του εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο.

 

 _.jpg

 Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η εκθαμβωτική Σμαραγδένια ή Γαλάζια λίμνη, δημιούργημα της φύσης αξιοθαύμαστο που οφείλει το χρώμα της στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της. Το βάθος της οποίας φτάνει τα 4μ.

 

_.jpg

 

 Η α ομάδα θα πεζοπορήσει από τους καταρράκτες μία διαδρομή  Ω.Π2 . Η β ομάδα θα πεζοπορήσει γύρω από  την γαλάζια Λίμνη

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε  το ιστορικό χωριό Σκρά, το οποίο απέχει 4 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ. και βρίσκεται σε υψόμετρο 520 μ. στις πλαγιές του όρους Πάικο .

Το χωριό πήρε το όνομα του από την κοντινή κορυφή Σκρα ντι Λέγκεν (που σημαίνει στα βλαχομογλενίτικα Λίκνο εκ Βράχων), όπου διεξήχθη η Μάχη του Σκρα.  γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918.

Στην είσοδο του χωριού υπάρχουν το Ηρώο των πεσόντων και η προτομή του ταγματάρχη Βασίλη Παπαγιάννη.  Λίγο έξω από το χωριό, υπάρχουν ακόμη ερειπωμένα πολυβολεία, και άλλα ενθύμια της μάχης. Θα κάνουμε μια στάση στο Στρατιωτικό Μουσείο Σκρά, όπου εκτίθενται όπλα, στολές, παράσημα, κράνη, θραύσματα, φωτογραφικό υλικό αλλά και κειμήλια από τους στρατούς των επτά χωρών που έδωσαν μάχες στην περιοχή, αλλά και το μνημείο της Μάχης του Σκρά.  Θα φάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό.

Τέλος θα  πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα .

Αρχηγοί Παπαγεωργίου Γιώργος- Τσιρταβή Αθανασία  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 210 5224924- 6957818001-6907744771

Κόστος εκδρομής : 230 ευρώ τα μέλη, 250  τα μη μέλη σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου 70 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Διαμονή στο ξενοδοχείο  lidra 3 αστέρων με πρωινό

Μετακινήσεις με το πούλμαν

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας

Οικοπεριήγηση στην Έδεσσα

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε Μουσεία

 Βαρκάδα στη λίμνη Άγρα 

Απαραίτητα για κράτηση θέσης η προκαταβολή στον  στο λογαριασμό του συλλόγου 80 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις  10-11-2018

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και θέλετε να μεταφέρετε τα χρήματα με το e-banking παρακαλούμε  να επιβαρύνεστε μόνο για τα έξοδα της τράπεζας σας. 

 

 

 

Tags: