Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΗΣ

25 Ιουνίου, 2022 @ 8:00 πμ - 9:30 μμ

Αναχώρηση από το Δημαρχείο Ηλιούπολης στις 7.00π.μ με κατεύθυνση το χωριό Κερασιά στην Κεντρική Εύβοια. Το ρέμα που ρέει στο φαράγγι της Πετάλης λέγεται ρέμα Φουρνιά.
Το φαράγγι έχει πολύ όμορφο. Σε κάποια σημεία είναι σχετικά φαρδύ με τις πάντα παρούσες ποταμόπετρες, σε άλλα σημεία είναι λίγο πιο στενό ενώ σε άλλα σημεία είναι αρκετά στενό με πανύψηλα και επιβλητικά φυσικά τοιχία δεξιά και αριστερά. Σε άλλα σημεία πάλι, υπάρχουν κατεβασιές που είναι λίγο απότομες οι οποίες τον χειμώνα ή την άνοιξη θα σχηματίζουν όμορφα καταρρακτάκια. Σε αυτά τα σημεία έχουν τοποθετηθεί σχοινιά από την ομάδα που πρωτοάνοιξε την διαδρομή. Η διάσχιση του φαραγγιού της Πετάλης είναι μονόδρομος και είναι απαραίτητο όλοι όσοι κάνουν την διαδρομή να περάσουν από αυτά τα πιο δύσκολα σημεία τα οποία όμως έχουν σταθερά σχοινιά.
Δύο σημεία έχουν σκάλες για το πέρασμα των εξερευνητών του φαραγγιού από τις οποίες επίσης είναι αναγκαστικό να περάσουν όλοι. Η μικρή είναι κοντά στα 5 μέτρα και η μεγάλη περίπου 12. Οι σκάλες και τα σχοινιά είναι σταθερά στημένα. Τα σημεία με σχοινιά είναι έξι, και τα περισσότερα δεν είναι πάνω από 3 μέτρα.
Το τοπίο να είναι πανέμορφο, θα χρειαστεί όμως σοβαρότητα και προσοχή από όλους ώστε να διασχίσουμε το φαράγγι με ασφάλεια. Θα καταλήξουμε στην πανέμορφη παραλία της Πετάλης για μπάνιο.. Τα νερά της είναι καταγάλανα και εντελώς καθαρά.
ΩΠ 2.30 ΒΔ Β . Επίσης είναι απολύτως απαραίτητα παπούτσια ορειβατικά .
Όσοι δεν διασχίσουν το φαράγγι θα πεζοπορήσουν σε χωμάτινο δρόμο προς την παραλία ΩΠ 2. Μετά το μπάνιο με αγροτικό θα ανέβουμε στην αρχή του μονοπατιού και θα φάμε στην ταβέρνα του Τσέλιγκα .Στην συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με στάση για καφέ.
Κόστος εκδρομής : 22 ευρώ τα μέλη, 24 τα μη μέλη
Περιλαμβάνει την μετακίνηση με το πούλμαν
Μεταφορά με αγροτικό
Αρχηγός εξόρμησης Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 210 5224924- 6957818001-6936732069
Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κατάθεση στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. 5066-070982-560 IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560 μέχρι τις 24-6-2022
Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια ,μπατόν , νερό ,ξηρά τροφή.
Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.
ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Πληρότητα θέσεων του πούλμαν με τα ισχύοντα μέτρα
Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν
Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο
Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Ιουνίου, 2022
Ώρα:
8:00 πμ - 9:30 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,