facebooktwitteryoutube

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ

Αναχώρηση στις  6.45 για Αιγιάλη Αμοργού με το καράβι BlueStar Naxos άφιξη στις 14.30 Συνάντηση στις 6.15 στο λιμάνι για την Πύλη θα ενημερωθείτε τηλεφωνικώς. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο , ξεκούραση και γεύμα στο ξενοδοχείο.

Στις 6μ.μ  θα πεζοπορήσουμε στο παραλιακό μονοπάτι και θα δούμε τις παραλίες Φωκιότρυπα , Λεβρωσσό, Ψιλή Άμμο και ΣΑΒΒΑΤΟ 10  ΙΟΥΛΙΟΥ

θα καταλήξουμε στον Χόχλακα για μπάνιο και επιστροφή ΩΠ 2 .

Το βράδυ ελεύθερο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11  ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 8.30 π.μ θα ξεκινήσουμε μία κυκλική πεζοπορική διαδρομή   από Αιγιάλη για Λαγκάδα  σε πετρόκτιστο μονοπάτι.  θα συνεχίσουμε  προς  τον πανέμορφο γραφικό μεσαιωνικό  οικισμό Στρούμπο  και θα φθάσουμε Θολάρια( περιήγηση και  για καφέ) στο χωριό. Τα  σπίτια στα Θολάρια  θεωρούνται πρότυπα κυκλαδίτικου χωριού. Τέλος θα κατηφορίσουμε για την Αιγιάλη  ΩΠ 3  Μπάνιο και φαγητό στο ξενοδοχείο  στην Αιγιάλη. Το απόγευμα ελεύθερο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

__.jpg

Στις 7π.μ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία στο παλιό μεσαιωνικό μονοπάτι  από την Αιγιάλη προς τον Ποταμό ,θα περάσουμε την  τοποθεσία Ώξω Μεριά θα φθάσουμε στο οικισμό  Ασφοντιλίτη9 στάση στο καφενείο της Κυρίας Σοφίας  για καφέ). Έπειτα  θα συνεχίσουμε  την πεζοπορία μας  προς την Βυζαντινή Ιερά   Μονή Χοζοβιώτισσα. Επίσκεψη της Μονής  Το μοναστήρι αποτελεί στολίδι της Αμοργού κτισμένο στον κόκκινο βράχο με το χαρακτηριστικό λευκό  χρώμα του .Πιθανώς κτίσθηκε στα τέλη του 4ου αιώνα ΩΠ 5 .Στην συνέχεια μπάνιο στην παραλία της Άγ. Άννας και τέλος πεζοπορώντας σε ανηφορικό  λιθόστρωτο μονοπάτι  θα καταλήξουμε στην Χώρα . Όσοι δεν πεζοπορήσουν μετά το μπάνιο με το λεωφορείο του Κτελ θα φθάσουν στην Χώρα.  Αφού περιηγηθούμε την Χώρα  το απόγευμα με το λεωφορείο  του Κτελ  θα γυρίσουμε στην Αιγιάλη για το δείπνο στο ξενοδοχείο.

.jpg

 Όσοι δεν θα πεζοπορήσουν με το λεωφορείο  του Κτελ θα μεταβούν για επίσκεψη της Μονής , μπάνιο στην παραλία της Άγ. Άννας και καφέ στην Χώρα επιστροφή με το λεωφορείο  του Κτελ στην Αιγιάλη για το δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΡΙΤΗ 13  ΙΟΥΛΙΟΥ

 Μετά το πρωινό με το πούλμαν όλοι μαζί θα έχουμε ολοήμερη  περιήγηση  του νησιού. Θαεπισκεφθούμε τα Κατάπολα θα πεζοπορήσουμε μέχρι την Αρχαία Μίνωα Π 1. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Αγ Γεωργίου τουΒαλσαμίτη, θα συνεχίσουμε για την Κάτω Μεριά για τα χωριά Κολοφάνα και Άγ. Παρασκευή. Πριν μπούμε στα χωριά θα επισκεφθούμε την Παναγία του Πολίτη. ‘Επειτα θα επισκεφθούμε  το ψαροχώρι της Καλοταρίτισσας. Με καραβάκι θα πάμε στο νησάκι  Κραμπούσα για μπάνιο και μετά για φαγητό κοντά στον Ελληνιστικό  Πύργο και το εκκλησάκι  της Αγ. Τριάδας.

Ο πύργος της Αγ. Τριάδας ή πύργος του Βασίλη είναι το σπουδαιότερο μνημείο της Κάτω Μεριάς και από τα καλύτερα αξιοθέατα της Αμοργού. Βρίσκεται στην περιοχή της Αρκεσίνης 400 μέτρα δεξιά από το δρόμο προς την Κολοφάνα. Πρόκειται για το μοναδικό στην Αμοργό άριστα διατηρημένο αρχαίο μνημείο και το καλύτερα σωζόμενο στις Κυκλάδες μεμονωμένο οχυρό ορθογώνιου σχήματος που κτίστηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. ως κατοικία εύπορου γαιοκτήμονα της περιοχής. Κατά τους θερινούς μήνες λειτουργεί ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αιγιάλη , δείπνο στο ξενοδοχείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14  ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 7π.μ θα  μεταβούμε με το πούλμαν στην Λαγκάδα από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία σε ανηφορικό μονοπάτι περνώντας απότην παλαιοχριστιανική  Μονή  Θεολόγο  η οποία κτίσθηκε το 1734 και η θέα στην γύρω περιοχή είναι εντυπωσιακή. Από τον Θεολόγοθα συνεχίσουμε πεζοπορώντας  σε μονοπάτι στο όρος Κρίκελο μέχρι το εξωκλήσσι  του Σταυρού.Η θέα από το εκκλησάκι είναι μοναδική και καλύπτει όλο τον ορίζοντα γύρω.

 Επιστροφή  στην Λαγκάδα για καφέ η  τσίπουρο και  με το λεωφορείο του Κτέλ θα επιστρέψουμε στην Αιγιάλη Ω.Π 5 Στην συνέχεια  μπάνιο και γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο .

 Όσοι δεν πεζοπορήσουν μπορούν με το πούλμαν να πάνε στον Αγ Παύλο και με καραβάκι να μεταβούν  για μπάνιο στο νησάκι Νικουρία.  Εκεί έχει καντίνα για καφέ και επιστροφή  στο ξενοδοχείο για το γεύμα .Η τιμή για το καραβάκι είναι 3 ευρώ με επιστροφή

ΠΕΜΠΤΗ 15  ΙΟΥΛΙΟΥ

.jpg

Το πρωί θα ξεκινήσουμε με το λεωφορείο του Κτέλ για τα Κατάπολα από  εκεί θα πεζοπορήσουμε σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την Χώρα  ΩΠ 1.30 Εκεί μπορούμε να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της . Θα επισκεφθούμε την λαογραφική συλλογή, τον μεσαιωνικό Πύργο Γαβρά (16 αιώνας), το πρώτο Γυμνάσιο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση του 1821, τους ανεμόμυλους, και τις 3 μεταβυζαντινές εκκλησίες τέλος θα περιηγηθούμε τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλαιά καλντερίμια.

Η Χώρα βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του νησιού και αποτελεί την πρωτεύουσα της. Η θέση της δεν είναι τυχαία. Την είχαν διαλέξει οι κάτοικοι τα παλιά τα χρόνια για να μην φαίνεται από τη θάλασσα και να μην τους βλέπουν οι πειρατές

 Επιστροφή  με το λεωφορείο του Κτέλ στην Αιγιάλη για μπάνιο και φαγητό στο ξενοδοχείο.Το απόγευμα ελεύθερο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωινό ελεύθερο  για μπάνιο και ξεκούραση.Αναχώρηση για Πειραιά  στις 19.50 με το καράβι BlueStar Naxos . Άφιξη στον Πειραιά στις 5.00 το πρωί.

 Αρχηγοί Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512  Τσιρταβή Αθανασία 6936732069

 Τιμή συμμετοχής :Για τα μέλη 390 ευρώ   για τα μη μέλη  410

Περιλαμβάνει:

Ακτοπλοϊκα εισιτήρια

 Διαμονή στο ξενοδοχείο LAKKIVILLAGEμε πρωινό και γεύμα μπουφέ

Μονοήμερη εκδρομή με πούλμαν

Εισιτήρια καραβιού για την μεταφορά μας στο νησάκι Κραμπούσα

Δεν περιλαμβάνει:

Είσοδοι σε μουσεία, μετακινήσεις με το Κτελ

Δηλώσεις συμμετοχής  2105224924-6957818001 -6936732069

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κατάθεση 120 ευρω στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις   10-6-2021

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ορειβατικά μποτάκια- παγούρι με νερό, μπατόν, σκούφος ή καπέλο, γάντια, γυαλιά ηλίου, αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά.

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει  ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη  ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την  επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει  και  αναλαμβάνει  ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του  στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Πληρότητα θέσεων του πούλμαν με τα ισχύοντα μέτρα

Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν

Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο

Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

Tags: