facebooktwitteryoutube

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΞΟΔΙΤΩΝ- ΝΗΣΙ ΤΡΙΖΟΝΙΑ

Oct 02nd - All Day

 

2-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΞΟΔΙΤΩΝ- ΝΗΣΙ ΤΡΟΙΖΟΝΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο σύλλογος ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΑΤΤΙΚΗΣ θα πεζοπορήσει στο καινούργιο μονοπάτι <<Των εξοδιτών>> το οποίο καθαρίσθηκε και αναδείχθηκε από τους τοπικού συλλόγους των χωριών της περιοχής με την συνεργασία του ΕΟΣ Ναυπάκτου και του Δήμου Δωρίδος τιμώντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Αναχώρηση στις 7 .μ από το Δημαρχείο Ηλιούπολης με κατεύθυνση την Ναύπακτο . Μία στάση στο Γαλαξείδι για καφέ και συνεχίζουμε προς το νησί Τροιζόνια. Τα Τροιζόνια είναι ένα γραφικό μέρος αποτελούμενο από χλωρίδα και πανίδα σε συνδυασμό με το υπέροχο λοφώδες με ελιές και αμπέλια, με παραλίες που προσφέρουν μια φανταστική εμπειρία κολύμβησης σε κρυστάλλινα νερά. Επίσκεψη στο νησί μπάνιο, γεύμα( προαιρετικό) . Τέλος κατευθυνόμαστε προς Ναύπακτο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

to-mikro-nisi.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 8.00 π.μ για τη Μονή Βαρνάκοβα . Η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι ένα από τα ιστορικότερα μοναστήρια της Ελλάδας. Ιδρύθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο, το έτος 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και γρήγορα ανεδείχθη σε θρησκευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας.

varnakova.jpg

Είναι κτισμένη πάνω σε έναν μικρό λόφο στις παρυφές των Βαρδουσίων Ορέων και σε υψόμετρο 750 περίπου μέτρων, μέσα σε πυκνό δάσος από δρυς και αγριοκαστανιές, με πλουσιότατη θέα προς την ορεινή Ναυπακτία, τη Δωρίδα, το Όρος Γκιώνα και τον ποταμό Μόρνο. Κορυφαίο κειμήλιο του μοναστηριού υπήρξε η εικόνα της Παναγίας Βαρνάκοβας η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά την Κυριακή 14 Ιουνίου του 2020, μαζί με άλλα ιστορικά κειμήλια Απ εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία. Κινούμενοι σε δασωμένο μονοπάτι θα περάσουμε από την Καρυά και από τα Καμίνια όπου είχε το ταμπούρι του ο ξακουστός οπλαρχηγός της Επανάστασης Σαφάκας. Συνεχίζοντας κατηφορική πορεία φθάνουμε στο χωριό Τρίκορφο (480μ). Ακολουθεί πορεία παράλληλα με την κοίτη του Μόρνου περνώντας απ' το Κεφαλογιέφυρο και καταλήγουμε στο Χάνι Λόη (75μ) (διάσχιση) Ω.Π.: 6, Υ.Δ.: -675, Β.Δ.: 2 (14,5 χλμ.)

Εναλλακτικά θα γίνει μικρότερη διαδρομή .Πιθανόν να χρειασθούν αγροτικά

Γεύμα στην Ναύπακτο και επιστροφή στην Αθήνα

Αρχηγοί Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512- Τσιρταβή Αθανασία 6936732069

Κόστος εκδρομής : 70 ευρώ τα μέλη,80 ευρώ τα μη μέλη Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται η μεταφορά με αγροτικά

Δηλώσεις συμμετοχής 2105224924-6957818001 -

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κατάθεση των 30 ευρώ στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. 5066-070982-560 IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560 μέχρι τις 20-9-2021

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Ορειβατικά μποτάκια- παγούρι με νερό, μπατόν, ή καπέλο, γυαλιά ηλίου, αδιάβροχο, δεύτερη αλλαξιά. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα Πληρότητα θέσεων του πούλμαν με τα ισχύοντα μέτρα Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε.

Tags: