Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

10 Ιουλίου, 2022 @ 10:00 πμ - 11:00 μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ο σύλλογος ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ συμμετέχει στην εκδήλωση στις 10 Ιουλίου που οργανώνει ο σύλλογος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ

Αναχώρηση στις 10 .00 από το Δημαρχείο Ηλιούπολης  με κατεύθυνση προς Χαλκίδα. Πριν  την Χαλκίδα κατευθυνόμαστε  προς στην παραλία του Αγ Μηνά εκεί έχουμε την δυνατότητα για μπάνιο ,φαγητό και καφέ.

Στις 18.30 συνάντηση στο   παρκινγκ έναντι της Αγίας Μαρίνας, κοντά στον κόμβο (στρογγυλό) του Τσιμεντάδικου, επί του δρόμου Αυλίδας-Δροσιάς, στην πλευρά του δρόμου προς τη θάλασσα για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία  ΩΠ 2 Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την εκδήλωση στις 21.00 στο Βαθύ Αύλιδας  στο Λόφο του Προφήτη  Ηλία . Αναχώρηση στις 22.00 για Αθήνα

Συνοδός εξόρμησης: Τσιρταβή Αθανασία

Κόστος εκδρομής : 15 ευρώ τα μέλη, 17 τα μη μέλη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 210 5224924- 6957818001-6936732069

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κατάθεση  στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις  7-7-2022

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια η αθλητικά , καπέλο , νερό

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Πληρότητα θέσεων του πούλμαν με τα ισχύοντα μέτρα

Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν

Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο

Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, διοργάνωση ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων – ΔΟΑΠΠΕΧ.

Διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Σωκράτη Καραμπά, 9 και 10 Ιουλίου 2022.

Ένας δρόμος αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας δρόμος από την καρδιά στη μνήμη του μικρού Σωκράτη μας, ο οποίος αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, τη φύση και έφυγε από ετούτο τον κόσμο 5 χρόνια πριν. Ένας δρόμος διαφορετικός, χωρίς χρονομετρήσεις, πλαστικές συσκευασίες, μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ,εκκωφαντικές μουσικές, αριθμούς κλπ αλλά με έμφαση στην συμμετοχή στη σωματική άσκηση και την απόλαυση της φύσης. Απευθύνεται σε πεζοπόρους, αθλητές, αρχαιόφιλους, φυσιολάτρες, οικογένειες με παιδιά. Ένας δρόμος διαφορετικός γιατί γίνεται στο αρχαίο μονοπάτι «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στο Μεγάλο Βουνό. Το μονοπάτι αυτό ανακαλύφθηκε, καθαρίστηκε με επιμέλεια και αγάπη και αναδείχθηκε εξαιτίας των Σαββατιάτικων διαδρομών Ανθηδώνα-Μεγάλο Βουνό – Κοιμητήριο Αυλίδας από τον Ηλία Καραμπά και από ενδιαφέρον για τις αρχαιότητε ςόπως και οι αρχαίες διαδρομές στην Αυλίδα. Κατά συνέπεια το μονοπάτι ανακαλύφθηκε εξαιτίας του Σωκράτη.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα «εγκαίνια» του αρχαίου μονοπατιού, το οποίο παραδίδεται με προσοχή στους πολίτες και βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη της Χαλκίδας.

Εκτός του να τιμήσουμε τη μνήμη του Σωκράτη σκοπός του δρόμου επίσης είναι να αναδείξουμε τις αρχαιότητες (αρχαίο μονοπάτι, αρχαίο Διατείχισμα και οχυρώσεις στο Μεγάλο και το Μικρό Βουνό), το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, να γνωρίσουμε στο ευρύ κοινό ένα βατό μονοπάτι δίπλα στην πόλη με καταπληκτική θέα αυτής, όπως και να ενισχυθεί το κίνημα ΑΜΕΑ. Το μονοπάτι έχει μεγάλη ιστορική σημασία γιατί κατά πάς απιθανότητα συνέδεε το Ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος με τη αρχαίο Διατείχισμα  Ανηφορίτη (τείχος-δρόμος 12 χλμ) και το αρχαίο φρούριο στην κορυφή του Μεγάλου Βουνού. Αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και αναμένεται να το επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, πεζοπόροι, φυσιολάτρες, αθλητές, επιστήμονες κα ιαρχαιόφιλοι και άλλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο μόνος περιορισμός είναι να μην πατάει κανείς επί το υαρχαίου αναλημματικού τείχους, δηλαδή του τείχους που στηρίζει την πλαϊνή μεριά του μονοπατιού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 από τις 18:30

-Πεζοπορική διαδρομή Α΄, περίπου 2,5 χλμ

-Πεζοπορική διαδρομή Β΄, περίπου 5 χλμ

-Τρέξιμο αθλητών (περιορισμένες θέσεις), περίπου 11 χλμ

Όσοι ακολουθήσουν τη διαδρομή των 5  χιλιομέτρων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αρχαίο μονοπάτι, το αρχαίο Διατείχισμα και το αρχαίο Φρούριο. Όσοι ακολουθήσουν τη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων θα γνωρίσουν επιπλέον μεγαλύτερη έκταση του Διατειχίσματος.

Σημείο συνάντησης: Παρκινγκ έναντι της Αγίας Μαρίνας, κοντά στον κόμβο (στρογγυλό) του Τσιμεντάδικου, επί του δρόμου Αυλίδας-Δροσιάς, στην πλευρά του δρόμου προς τη θάλασσα.

Βραδινή εκδήλωση στις 21.00 στο Λόφο του Προφήτη που περιλαμβάνει:

Μουσική (Σπύρος Γεωργιάδης, Δημήτρης Κικίδης), ποιήματα, αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών που άρεσαν στο

Σωκράτη, στον αύλιο χώρο του εξωκλησιού Πρ. Ηλίας, στο Βαθύ Αυλίδας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια

και βόλτα στο αλσύλλιο για τα παιδιά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΛΩΝΑΚΙ, EVIA ISLAND ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.,

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, THE HUMAN WAVE PROJECT, ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΘΗΒΑΣ

Τηλ. επικοινωνίας – δηλώσεις συμμετοχής: 6974351684, 6981704637

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Ιουλίου, 2022
Ώρα:
10:00 πμ - 11:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,