Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟΝ

20 Μαρτίου, 2022 @ 7:00 πμ - 9:00 μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

 ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ   ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Ελάτη -Βυτίνα

 

Η διαδρομή Ελάτη-Βυτίνα είναι το τέταρτο τμήμα του Menalon  Trail Αποτελεί ένα ομαλό μονοπάτι με πολύ μικρές κλίσεις  κινούμενο κατά μήκος του Μυλαίοντα ποταμού, το οποιόν το  αφήνουμε για να ανηφορίσει προς τη Βυτίνα.

Η διαδρομή ξεκινά από την Ελάτη, χτισμένη σε υψόμετρο 1.200  μέτρων,, στην κοίτη του Μυλαίοντα ποταμού όπου συναντάμε το  παράχθιο μονοπάτι .Κινούμαστε άλλοτε σε καλντερίμι και άλλοτε  σε μονοπάτι ως τις πηγές Πυργακίου. Η διαδρομή συνεχίζεται ως  τη Βρύση Μακρινού .Στη συνέχεια της πορείας μας θα βρεθούμε  κάτω από το λόφο όπου βρίσκονταν το αρχαίο Μεθύδριον και αφού  περάσουμε το ποταμάκι θα μπούμε στον ωραίο μονοπάτι που  οδηγεί προς τη Βυτίνα. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τα  ερείπια τριών παλιών νερόμυλων και ακολούθως θα  ανηφορήσουμε σε ωραίο λαξευμένο μονοπάτι που θα μας  οδηγήσει στην πλατεία της Βυτίνας, το κεφαλοχώρι της περιοχής  σε υψόμετρο 1033 μέτρων,Ω.Π. 3, 8,9 χ.λ.μ Β.Δ 1+ Υ.Δ.264μ

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Βυτίνας.

Το λαογραφικό μουσείο της Βυτίνας ιδρύθηκε το 1986 και  στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο οίκημα στην κεντρική  πλατεία της Βυτίνας.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει αντικείμενα και εργαλεία  από την πλούσια ιστορική και κοινωνική κληρονομιά του τόπου. Τα  εκατοντάδες εκθέματα προέρχονται κυρίως από τις ιδιωτικές  συλλογές των δύο ιδρυτών του (ενός ντόπιου δάσκαλου συγγραφέα-λαογράφου και ενός κουρέα-ανταποκριτή της τοπικής  εφημερίδας) και από προσφορές κατοίκων της περιοχής.  Εκτίθενται γεωργικά και υλοτομικά εργαλεία, παλαιές μηχανές,  οικιακά σκεύη, εκκλησιαστικά είδη, υφαντά, κεντήματα, τοπικές  φορεσιές, έπιπλα, ένας πλήρης αργαλειός και φωτογραφίες.  Υπάρχει επίσης αναπαράσταση τσαγκαράδικου.

Κόστος εκδρομής : 20 ευρώ τα μέλη, 22 τα μη μέλη

ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ :ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ-ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΝΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 210 5224924- 6957818001-6936732069

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κατάθεση  στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις   18-3-2022

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια ,μπατόν ,γκέτες,  fleece, μπουφάν αντιανεμικό  αδιάβροχο, γάντια ,σκούφος, νερό .ξηρά τροφή.

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει  ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη  ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ). Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την  επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει  και  αναλαμβάνει  ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του  στην δραστηριότητα, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Το πούλμαν τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Πληρότητα θέσεων του πούλμαν με τα ισχύοντα μέτρα

Φοράμε όλοι μάσκα μέσα στο πούλμαν

Απολυμαίνουμε τα χέρια μας κατά την είσοδο

Δεν συμμετέχουμε αν νιώθουμε αδιαθεσία

Δεν φοβόμαστε, προσέχουμε!

 

 

 

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Μαρτίου, 2022
Ώρα:
7:00 πμ - 9:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,