Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΥΜΗΤΤΟΣ: Εθελοντική Αναδάσωση στις 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

31 Μαρτίου, 2022 @ 10:00 πμ - 1:00 μμ

Αποκαθιστούμε την αρχιτεκτονική πρασίνου & ενισχύουμε τον πνεύμονα οξυγόνου της πόλης

Την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 10:00 πμ, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης την -εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας- πρώτη Εθελοντική Αναδάσωση στο βουνό μας για το 2022, τον πολύπαθο Υμηττό, με σημείο συνάντησης στο τέρμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο Πυροφυλάκιο Εθελοντών Δασοπροστασίας.

Στην εθελοντική δράση συμμετέχουν η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, η Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης, το Σύστημα Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος «Περι.πολ.ο Αττικής», τα Δημοτικά Σχολεία 5ο, 8ο, 17ο & 20ο, τα Γυμνάσια 1ο & 7ο, τα Λύκεια 1ο & 3ο, τα Εκπαιδευτήρια Ξένων Γλωσσών Μ. Ανδρουλάκης και το Περιφερειακό Τμήμα Ηλιούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η αναδάσωση πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη και επίβλεψη του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό «We4All», ο οποίος συμβάλλει τόσο με την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης, όσο ΚΥΡΙΩΣ με την μέριμνα του τακτικού ποτίσματος, σε ορίζοντα 4 χρόνων, μέχρι δηλαδή να δυναμώσουν τα δένδρα και να μη χρειάζονται υποβοήθηση.

Συγκεκριμένα, σε έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων θα φυτευτούν καταρχάς περί τα 500 φυτά και δέντρα, βιολογικά προσαρμοσμένα στο περιβάλλον του Υμηττού, κυπαρίσσια, πικροδάφνες και σπάρτα, με στόχο τη φυσική αναγέννηση στο διηνεκές.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεπής στην περιβαλλοντική του πολιτική, θα συνεχίσει σύντομα με νέες δράσεις, σε συνολική έκταση περίπου 20 στρεμμάτων, με αφαίρεση και αντικατάσταση φυτών και δένδρων από προηγούμενες φυτεύσεις, που δεν αναπτύχθηκαν και ταυτόχρονα με νέες φυτεύσεις με στόχο την ενίσχυση της βλάστησης και την αναγέννηση του μεγάλου πνεύμονα οξυγόνου της πόλης, την αποκατάσταση της φυσικής αρχιτεκτονικής πρασίνου του τοπίου και τη φυσική αντιπλημμυρική οχύρωση, που προσφέρει στην πόλη η δυναμική βλάστηση.

29 Μαρτίου 2022

Κώστας Καλούδης

Αντιδήμαρχος Πρασίνου &

Προστασίας Περιβάλλοντος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Μαρτίου, 2022
Ώρα:
10:00 πμ - 1:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,