Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ, ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41-ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ (24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ).

24 Οκτωβρίου @ 6:00 πμ - 29 Οκτωβρίου @ 11:00 μμ

ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ, ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41-ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ (24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6  ΗΜΕΡΕΣ  Περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα που αναγράφονται συγκεκριμένα :  Όλες οι Μετακινήσεις, η Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4-3 *, οι Ξεναγήσεις και τα εισιτήρια εισόδου και επιπλέον  ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

τιμή 550€

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ GOOGLE EARTH

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο με την προϋπόθεση ότι έχετε κατεβάσει το Google Earth στο κινητό σας για να μπορέσετε να δείτε όλη τη διαδρομή της συγκεκριμένης εξόρμησης:

https://earth.google.com/earth/d/1UQdnKxXqYU4u7_JC7daXd92TZO6zjlvt?usp=sharing

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συνοπτικό Πρόγραμμα ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

(Π) Πεζοπορίες, (Ε) Εναλλακτικές, (Προαιρετικές εκδρομές), (προαιρετικές επισκέψεις)

Ένα Μοναδικό Οδοιπορικό στη γειτονική μας Αλβανία.

Σε αυτό το ταξίδι θα πεζοπορήσουμε σε μοναδικά μονοπάτια όπου έγιναν οι  μάχες κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941 στο Όρος Μοράβα, στο ύψωμα 731. Θα γνωρίσουμε την Κορυτσά μία ενδιαφέρουσα, ιστορική, σχετικά νέα πόλη, με πλούσια παράδοση και ενδιαφέροντα μνημεία από την Οθωμανική περίοδο, με το μοναδικό Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης. Το Αργυρόκαστρο μια όμορφη πόλη με το δεύτερο σε μέγεθος κάστρο των Βαλκανίων εξαιρετικά καλοδιατηρημένο. Τα χωριά της Δρόπολης με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα ανέβουμε στη Μουργκάνα όσοι αντέχουμε ένα δυσπρόσιτο βουνό στην Ελληνοαλβανική μεθόριο με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον κατά της περίοδο 1946-1949.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

 • ΑΘΗΝΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ-ΚΟΡΥΤΣΑ 
 • ΚΟΡΥΤΣΑ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ-ΧΩΡΙΑ DARDHE- ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ -ΚΟΡΥΤΣΑ
 • ΚΟΡΥΤΣΑ-ΚΑΜΕΝΙΤΣΑ- Μπένια( Benje) – Νοβοσέλα – Ιαματικές πηγές Benje γέφυρα Katiu ΠΡΕΜΕΤΗ
 • ΠΡΕΜΕΤΗ – ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ – ΜΠΑΛΑΜΠΑΝ – ΥΨΩΜΑ 731 – ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
 • ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΧΩΡΙΟ ΣΩΤΗΡΑ (-ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ)-  ΧΩΡΙΑ ΔΡΟΠΟΛΗΣ -ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
 • ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ- ΚΑΣΤΡΟ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΗ ΠΑΣΑ- ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΚΑΚΑΒΙΑ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΑΘΗΝΑ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 

1η ΗΜΕΡΑ  ΤΡΙΤΗ 24/10

Αναχώρηση στις 6π.μ από Δημαρχείο Ηλιούπολης για Κορυτσά Άφιξη στις 15.00μ.μ

Ξενάγηση στο Μουσείο Εικόνων  και στην Πόλη  της  Κορυτσάς δείπνο διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10

Αναχώρηση από την Κορυτσά (Π) η α ομάδα θα μεταβεί με πουλμανάκια στο χωριό Dardhe εκεί θα πεζοπορήσει μέχρι το εκκλησάκι του Αγ Πέτρου. ΩΠ 4 Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε στο χωριό Dardhe γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στην Κορυτσά.

Η β ομάδα(Ε) θα επισκεφθεί την Μοσχόπολη. Επιστροφή στην Κορυτσά . Δείπνο στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.

.3η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26/10

Αναχώρηση από την Κορυτσά για Πρεμέτη . Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Καμενίτσα.

Α ομάδα (Π)   2χιλιομ χωματόδρομο .Επίσκεψη στον παραδοσιακό χωριό Μπένια( Benje) .Θα συνεχίσει πεζοπορώντας μέχρι το χωριό Νοβοσέλα και επιστροφή ΩΠ 4. Επίσκεψη στις ιαματικές πηγές Benje και θα καταλήξει στη Πρεμέτη όπου θα γευματίσει( προαιρετικά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Το απόγευμα ελεύθερο Το βράδυ δείπνο σε ταβέρνα.

Η β ομάδα θα περάσει από την γέφυρα Katiu, και φυσικά τις ιαματικές πηγές Benje όπου θα κάνει στάση για μπάνιο(προαιρετικό). Συνέχεια προς την Πρεμέτη περιήγηση στην πόλη,  γεύμα ( προαιρετικά) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο σε ταβέρνα.

4η ΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10

Αναχώρηση προς Κλεισούρα συνεχίζουμε προς το χωριό Μπαλαμπάν όπου εκεί θα επιβιβασθούμε σε πουλμανάκια προκειμένου να προσεγγίσουμε το ύψωμα 731.

Η α ομάδα θα πεζοπορήσει μέχρι το ύψωμα και επιστροφή ΩΠ 3 ΜΔ 7 χιλιομ. Όσοι δεν περπατήσουν θα φθάσουν με τα τζιπ πολύ κοντά στο ύψωμα. Συνεχίζουμε για Τεπελένι .  300 μέτρα πάνω από τον ποταμό βρίσκονται τα ερείπια αρχαίας ακρόπολης ( ξενάγηση)

Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Αργυρόκαστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ ελεύθερο.

5η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Η α ομάδα ( ορειβατική ) , Νωρίς το πρωί με πουλμανάκια, αναχωρεί  για το χωριό Σωτήρα. Πεζοπορία  μέχρι την κορυφή της Μουργκάνα και επιστροφή ΏΠ 7- ΥΔ 1321μ ΒΔ Α+ Εναλλακτική μικρότερη διαδρομή 5 χιλιομ σε δασική περιοχή με πλατάνια και δρύς ΩΠ2.  Μετάβαση  στο χωριό Τεριχάτες,  συνάντηση με  β ομάδα Γεύμα (προαιρετικά) .

η β ομάδα , ξενάγηση στην πόλη και το κάστρο του Αργυρόκαστρου,  περιήγηση στα χωριά της Δρόπολης (Λίμποβο-Τεριχάτες) , γεύμα  (προαιρετικά).

https://el.wikiloc.com/oreibasia-diadromes/sotera-mourgkana1806m-sotera-49946197

Επιστροφή στο Αργυρόκαστρο Δείπνο και διανυκτέρευση 

6η ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στο Αργυρόκαστρο στις 8π.μ . Η α ομάδα , Πεζοπορία ,  από το Κάστρο του Αργυρόκαστρου έως και το γεφύρι του Αλή Πασά ΩΠ 3 .

Η β ομάδα (Ε) Ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Αργυρόκαστρου

Επιβίβαση  στις 11.30μ.μ. περίπου στο πούλμαν για επιστροφή στην Αθήνα. Επίσκεψη στο κοιμητήριο Ελλήνων στρατιωτών του 1940 στο χωριό  Βουλιαράτες . Αφού περάσουμε τον έλεγχο στην Κακαβιά  επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου στο Καλπάκι  .Γεύμα  καθ’ οδόν . Άφιξη στην Αθήνα  23.00μ.μ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Περίοδοι

Φθινόπωρο 2023

Προκαταβολή

Προκαταβολή 180€ έως 9/10/2023 εξόφληση υπολοίπου έως 16/10/2023

Αναχώρηση

24/10/23

Χάρτες Διαδρομής
Δήλωση Συμμετοχής
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, διαφορετικά μπορείτε να μας αποστείλετε και με e-mail την απόδειξη πληρωμής στο peripolo@peripolo.gr.

  Λεπτομέρειες

  Αρχή:
  24 Οκτωβρίου @ 6:00 πμ
  Τέλος:
  29 Οκτωβρίου @ 11:00 μμ
  Κατηγορίες Εκδήλωση:
  , , ,

  Διοργανωτής

  Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Αττικής (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)
  Τηλέφωνο:
  +30 2105 224 924
  Email:
  peripolo@peripolo.gr