ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΒΛΑΧΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ –ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΑΜΟΥΡΕΣ (25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 05 ΜΑΪΟΥ)

11-Ημερο Μοναδικό Οδοιπορικό από τον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο) ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον Μάιο του 2019 ο σύλλογος μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ρουμανία.

Στην εξόρμηση μας, συμμετείχαν περισσότερα από 50 μέλη και φίλοι του συλλόγου  ζήσαμε αξέχαστες στιγμές. Το ταξίδι αυτό ήταν μια μοναδική εμπειρία

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε μία διαφορετική πλευρά αυτού το μοναδικού προορισμού. 

Όπως ξέρετε διοργανώνουμε τις εκδρομές μας, τα οδοιπορικά μας και τις εξορμήσεις μας… Όχι απλά για να επισκεφτούμε, όλα όσα θα μπορούσατε να δείτε σε ένα οργανωμένο ταξίδι, αλλά κυρίως για να δείτε μέρη τοποθεσίες διαδρομές και να περπατήσουμε μαζί σε, μοναδικά διαφορετικά μέρη που συνήθως δεν περιλαμβάνονται σε μία οργανωμένη εκδρομή.

Σε πολλές περιπτώσεις διοργανώνουμε εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εκδρομών , συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς ορειβατικούς συλλόγους και ανακαλύπτουμε  περιοχές,  μονοπάτια και τοποθεσίες που μόνο με την βοήθεια ανθρώπων του τόπου μπορούμε να επισκεφτούμε.

Συνεισφέρουμε  ουσιαστικά στην προστασία των δασών και των πεζοπορικών διαδρομών με εθελοντικές δράσεις που περιλαμβάνουν τόσο τον καθαρισμό των μονοπατιών και την κατάδειξη τους, όσο και την ευαισθητοποίηση των φίλων και των μελών μας για αυτά τα μοναδικά μέρη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η Ρουμανία  ήταν πραγματικά μία έκπληξη για όλους μας. Δεν  είναι  απλά  μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, γραφικά χωριά  αλλά είναι πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών, που συναγωνίζονται  τις αντίστοιχες της κεντρικής Ευρώπης. Έχει υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα και καταπληκτική φύση….   Η Ρουμανία των θρύλων και των παραμυθιών είναι μια χώρα διαφορετική: Δεν πρόκειται απλά για μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, γραφικά χωριά και ιδιαίτερη λαϊκή μουσική. Είναι μια μεγάλη και πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, με πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών, που συναγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες της κεντρικής Ευρώπης. Έχει επίσης υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα, καταπληκτική φύση, ενδιαφέρουσα λαογραφία και το πλουσιότερο φολκλόρ της Ευρώπης. Με αυτό το ταξίδι γνωρίσαμε  τα σημαντικότερα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας και τις μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων, “ζήσαμε ” το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα, αφουγκραστήκαμε  για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας επισκεφθήκαμε ανάμεσα στα άλλα πολιτιστικά μνημεία, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε μουσεία και έγιναν  εκδηλώσεις, επίσης δημιουργήσαμε μαζί ένα μοναδικό κλίμα για να απολαύσουμε την εκδρομή μας ώστε να μας μείνει αξέχαστη

Παρόλα αυτά , εάν τα μέλη και οι φίλοι του περίπολο το επιθυμούν,  μπορούμε στο μέλλον να επαναλάβουμε αυτή την εξόρμηση ,  βελτιώνοντας την  ακόμα περισσότερο , έχοντας πλέον την πλούσια εμπειρία που αποκτήσαμε μέχρι σήμερα.

Ή μπορούμε να οργανώσουμε ξανά ,  ανάλογες εκδρομές με επιλογές εκδηλώσεων,  πεζοπορίες και δραστηριότητες  που  ταιριάζουν καλύτερα με τους νέους μας.

Από  το φθινόπωρο  του 2023 ο σύλλογος θα ξεκινήσει και τμήμα νεολαίας και συνεχίζοντας την παράδοση των 10 χρόνων ζωής του , θα ανανεώσει τους φίλους και τα μέλη του , για να μπορεί να αντικρίζει με αισιοδοξία το μέλλον και τις επόμενες γενιές …

Μοναδικά μέρη εξορμήσεις ξεναγήσεις που είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε, να επισκεφτούμε και να «ζήσουμε» κατά τη διάρκεια αυτής της εξόρμησης.

HIGHLIGHTS

1. Σε αυτό το ταξίδι γνωρίσαμε τα περίφημα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ.

2. Περιηγηθήκαμε την Σιμπίου μια πόλη με μεσαιωνική γοητεία και πλούσια πολιτιστική ζωή.

3. Την Μπρασόβ μεσαιωνική πόλη επίσης .Είχαμε την ευκαιρία να ανέβουμε στο βουνό Τάμπα και να πεζοπορήσουμε.

4. Την πανέμορφη Σιγκισοάρα, πραγματικά όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

5. Το Ιάσιο το οποίο αποτέλεσε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, καθώς από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων στις 22/02/1821.

6. Επισκεφθήκαμε το Κάστρο Μπραν γνωστός ως “Πύργος του Δράκουλα”, προς τιμήν του χαρακτήρα του Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ. Υπάρχει πάντως σύγχυση μεταξύ του Δράκουλα και του Βλαντ Γ΄ Τσέπες (Παλουκωτή), ηγεμόνα της Βλαχίας, δεδομένου ότι τα δύο πρόσωπα δεν ταυτίζονται. Το πρώτο είναι ένας μυθικός χαρακτήρας και το δεύτερο δεν έχει να κάνει με τον Δράκουλα.

7. Επισκεφθήκαμε την Πιάτρα Νεάμτ, στην περιοχή της Μολδαβίας μια από τις πιο γραφικές και ζωντανές πόλεις ολόκληρης της Ρουμανίας. Εκτός από τη φυσική της ομορφιά, η πόλη διαθέτει όμορφα ιστορικά κτίρια, ναούς, μνημεία και μουσεία.

8. Επισκεφθήκαμε μετά από μια μαγευτική διαδρομή τον περίφημο «καταρράκτη των αλόγων», τον μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο καταρράκτη της χώρας, 90 μέτρων ύψους! Τον προσεγγίσαμε με τελεφερίκ ενώ η πεζοπορική μας ομάδα περπάτησε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που ξεκινούσε καθοδικά από τον καταρράκτη.

9. Απολαύσαμε επίσης μια από τις ωραιότερες διαδρομές της χώρας με το παλαιό ιστορικό ατμήλατο τραινάκι « Μοκανίτα» ενώ η πεζοπορική μας ομάδα ανέβηκε στο όρος Πιοετρόσου.

10. Μία ιδιαίτερη εμπειρία ήταν η κρουαζιέρα στο καταπράσινο Δέλτα του Δούναβη του μεγαλύτερου και καλύτερα συντηρημένου από όλους τους σχηματισμούς Δέλτα της Ευρώπης.
Το 1991, το Δέλτα του Δούναβη συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το 2000 έλαβε διεθνή αναγνώριση ως καταφύγιο βιόσφαιρας.
Το Δέλτα του Δούναβη αποτελεί πολύτιμο καταφύγιο για πάνω από 330 είδη πτηνών, κάποια από τα οποία είναι προς εξαφάνιση. Στα κανάλια του Δέλτα ευημερούν πάνω από 90 είδη ψαριών. Εντυπωσιακά δάση από φτελιές, βελανιδιές και λεύκες ευδοκιμούν σε αρκετούς από τους αμμώδεις υφάλους του Δέλτα.

11. Διασχίσουμε το εντυπωσιακό φαράγγι Μπικάζ και ανακαλύψαμε την Ερυθρά Λίμνη. Η διαδρομή κατά μήκος του φαραγγιού μας έκοβε την ανάσα, αφού περνάγαμε μέσα από βραχώδεις, επιβλητικές οροσειρές. Η θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής ήταν μοναδική.
Η πεζοπορική μας ομάδα περπάτησε από την Κόκκινη Λίμνη στο βουνό Κέιλε Μπικαζουλούι.

12. Τέλος ξεναγηθήκαμε στην πρωτεύουσα το Βουκουρέστι μια όμορφη πόλη όπου συνυπάρχουν κτίρια της Αρ Ντεκό (Art Deco) , της αναγέννησης και του μπαρόκ. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 100 εκκλησίες διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΒΛΑΧΙΑ –ΜΟΛΔΑΒΙΑ –ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΡΑΜΟΥΡΕΣ

1) 25/4/19 ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ –ΣΙΝΑΪΑ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ -ΣΙΝΑΙΑ( 130χλμ)

Το πρωί αναχωρήσαμε αεροπορικώς για το Βουκουρέστι την πρωτεύουσα της χώρας. Επιβιβασθήκαμε στο πούλμαν για να διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα και να φθάσουμε στην Σινάϊα, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», που βρίσκεται στην καρδιά της χώρας και είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Τρανσυλβανίας, της θρυλικής ορεινής περιοχής της χώρας.
Πρώτα επισκεφθήκαμε το παλάτι Πέλες, την θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου, με τα 160 δωμάτια κτισμένο μέσα σε πανέμορφους κήπους το οποίο έμοιαζε με Βαυαρικό κάστρο! Συνεχίζοντας επισκεφθήκαμε το μοναστήρι, κτίσμα του Μιχαήλ Καντακουζηνού (1690).
Η ο ομάδα πεζοπόρησε στην περιοχή ξεκινώντας από το ΤΙΜΙΣΟΥ ΝΤΕ ΣΟΥΣ ΩΠ 3,5 ΩΡΕΣ ΥΔ 500μ
Η β ομάδα παρέμεινε στην Σινάια με χρόνο ελεύθερο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

2) 26/4/19 ΣΙΝΑΪΑ –ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ- ΣΙΜΠΙΟΥ (200χλμ)

Το πρωί αναχωρήσαμε για το πανέμορφο Σιμπιού.
Kαθ΄οδόν θα επισκεφθήκαμε το κάστρο Μπραν. Το Φρούριο Μπραν, που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα από το Τευτονικό Τάγμα και σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας, είναι γνωστό και ως Πύργος του Δράκουλα. Στη συνέχεια φθάσαμε στο Σιμπιού που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία είναι χτισμένη στις όχθες του Ποταμού Τσίμπιν, . Θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοιώτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης και βρίσκεται πάνω στο πέρασμα από την Βλαχία στην Τρανσυλβανία.
Επισκεφθήκαμε το παλάτι Μπρούκενθαλ και την πινακοθήκη. Τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

3) 27/4/19 ΣΙΜΠΙΟΥ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΙΓΚΑΖ- ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ- ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ- ΠΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ ( 320χλμ)

Το πρωί αναχωρήσαμε για μια διαδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη κατά μήκος του μεγαλύτερου φαραγγιού της Εὐρώπης, του φαραγγιού Μπικάζ. Πρόκειται για μία στενή διάβαση, με πολλές οφιοειδείς στροφές, δίπλα στο ορμητικό ποτάμι. Δεξιά και αριστερά μας ορθώνονται απότομες οι βραχώδεις και επιβλητικές οροσειρές πού έχουν ύψος περί τα 700 μέτρα. Φθάσαμε στην Κόκκινη Λίμνη που σχηματίστηκε από την κατακρήμνιση του βουνού στον ποταμό Μπικάζ το 1836. Εκεί πεζοπορήσαμε α ομάδα στο ΚΕΪΛΕ ΜΠΙΚΑΖΟΥΛΟΥΙ, που ξεκινά από την Κόκκινη Λίμνη ΩΠ 3 ΥΔ 600μ
Η β ομάδα παρέμεινε στην Κόκκινη Λίμνη γευματίζοντας ή κάνοντας βαρκάδα στα ήσυχα νερά.
Φθάσαμε στην Πιάτρα Νεάμ για δείπνο και διανυκτέρευση.

4) 28/4/19 ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΑΠΙΑ-ΙΑΣΙΟ (170χλμ)

Τα ο πρωί ξεναγηθήκαμε στην πόλη Πιάτρα Νεάμτ που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μπίστριτσα, στους πρόποδες των ανατολικών Καρπαθίων
Συνεχίσαμε για την μονή Αγάπια, ένα Ορθόδοξο γυναικείο μοναστήρι που χτίστηκε μεταξύ 1641 και 1643 . Επισκεφθήκαμε και το μουσείο της μονής που διαθέτει πολλά έργα ζωγραφικής από το διάσημο ζωγράφο στο Grigorescu.
Φθάσαμε στο Ιάσιο γνωστό σαν το μέρος που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης για να κηρύξει την επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων στις 24 Φεβρουαρίου του 1821. Στα χρόνια που η Ελλάδα και τα Βαλκάνια ανήκαν στην οθωμανική αυτοκρατορία, το Ιάσιο ήταν ένα απ’ τα κέντρα του ελληνισμού και μάλιστα της Φιλικής Εταιρείας. Περιηγηθήκαμε την πόλη, την Πιάτσα Ουνίρι, την μονή Γκόλια και των Τριών Ιεραρχών, το Εθνικό Θέατρο, την Μητρόπολη κά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5) 29/4/19 ΙΑΣΙΟ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ – ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ ( 230χλμ)

Το πρωί ξεκινήσαμε για την περιοχή της Μπουκοβίνας με τα “Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα” που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τους τόπους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ορθόδοξες εκκλησίες, μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη. Πρώτη στάση το μοναστήρι του Βορονέτ (1488) που είναι γνωστό ως “Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής”, λόγω των εντυπωσιακών εσωτερικών και εξωτερικών τοιχογραφιών του. Επόμενη στάση η Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Χούμορ (1530).
Συνεχίσαμε για να φθάσουμε στην Σουτσεάβα. Επισκεφθήκαμε το ιστορικό κέντρο με τις μεσαιωνικές συνοικίες και το κάστρο το οποίο περιβάλλεται από μια μεγάλη αμυντική τάφρο. Τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6) 30/4/1 9ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ- ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΑΛΟΓΩΝ-ΒΙΣΕΟΥΛ ΝΤΕ ΣΟΥΣ ( 200χλμ)

Το πρωί αναχωρήσαμε για μια μαγευτική διαδρομή που μας οδήγησε στον περίφημο «καταρράκτη των αλόγων», τον μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο καταρράκτη της χώρας, 90 μέτρων ύψους! Τον προσεγγίσαμε με τελεφερίκ.
Η α ομάδα πραγματοποίησε πεζοπορία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που ξεκινούσε καθοδικά από τον «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ» :ΩΠ 3
Η β ομάδα επέλεξε την κάθοδο από τον καταρράκτη με το τελεφερίκ ,επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, τον παλαιό νερόμυλο, κτίσμα του 1780 και περιηγήθηκε το μικρό ορεινό θέρετρο Μπόρσα.
Στην συνέχεια οι δύο ομάδες επιστρέψαμε για δείπνο και διανυκτέρευση στην Βισέουλ ντε Σους. ΒΙΣΕΟΥ ΝΤΕ ΣΟΥΣ-HOTEL GABRIELLA 4*

7) 1/5/19 ΒΙΣΕΟΥΛ ΝΤΕ ΣΟΥΣ –ΤΡΑΙΝΟ «ΜΟΚΑΝΙΤΑ»-ΒΙΣΕΟΥΛ ΝΤΕ ΣΟΥΣ

Το πρωί αναχωρήσαμε για ένα μαγευτικό οδοιπορικό στα βουνά της βόρειας Ρουμανίας, στα σύνορα σχεδόν με την Ουκρανία και πλάι στις όχθες του ποταμού Βέσσερ και μέσα στις πλούσιες κοιλάδες των Μαραμούρες.
Η α ομάδα πραγματοποίησε πεζοπορία στο όρος Πιοετρόσου ΩΠ 4
Η β ομάδα επιβιβάσθηκε στο παλαιό ιστορικό ατμήλατο τραινάκι « Μοκανίτα» για να απολαύσει μια από τις ωραιότερες διαδρομές της χώρας . Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση στην Άνω Βισέουλ ντε Σους.

8) 2/5/19 ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ-ΟΡΟΣ ΤΑΜΠΑ- ΜΠΡΑΣΟΒ (365χλμ)

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πιο καλοδιατηρημένη Μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, την Σιγκισοάρα. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο Μουσείο. Η Ακρόπολη της, χτισμένη τον 12ο αιώνα και παραμένει σχεδόν άθικτη. Η πόλη είναι η γενέτειρα του Βλαντ Τέπες, γνωστού ως κόμη Δράκουλα, το σπίτι του οποίου αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Η πόλη είναι πραγματικό στολίδι με εννέα πύργους, πλακόστρωτους δρόμους και περίτεχνες εκκλησίες. Επισκεπτόμαστε την Εκκλησία του Λόφου, το Βενετσιάνικο Σπίτι του 13ου αιώνα και την εκκλησία του Δομινικανού Μοναστηριού, στην οποία μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την υπέροχη συλλογή παραδοσιακών χαλιών. Άφιξη στο Μπρασόβ όπου κάνουμε την γνωριμία μας με την πόλη. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας και πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας. Στην κεντρική πλατεία, το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη του το στέμμα και το δέντρο ως εμβλήματα της πόλης. Οι Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί που εγκαταστάθηκαν, στο πέρασμα των αιώνων, άφησαν την σφραγίδα τους κάνοντας το Μπρασόβ την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων!
Για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης θα ανέβουμε με τελεφερίκ το βουνό Τάμπα ( 2000μ.)
ΟΜΑΔΑ Α: πεζοπόροι
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πεζοπορήσουν στο όρος Τάμπα, στην κάθοδο μέχρι το Μπρασόβ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΣΑΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ-ΥΨΟΜΕΤΡΟ 2000- 800μ)
ΟΜΑΔΑ β: κάθοδος με το τελεφερίκ.
Άφιξη στο Μπρασόβ όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

ΜΠΡΑΣΟΒ-HOTEL RAMADA 4*

9) 3/5/19 ΜΠΡΑΣΟΒ -ΒΡΑΪΛΑ-ΤΟΥΛΤΣΕΑ (365χλμ)

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την όμορφη Τουλτσέα με καθ΄οδόν στάση στην Βράιλα, ένα ακόμα σημαντικό λιμάνι του Δούναβη με κορυφαία στολίδια της την ελληνορθόδοξη εκκλησία, το πολιτιστικό κέντρο, το δημοτικό θέατρο και τα Μουσεία Καλών Τεχνών και Ιστορίας. Φθάνουμε στην Τουλτσέα που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.χ. από Έλληνες αποίκους με το όνομα Αιγισσός ή Αιγυσός. Από το 1419 τέθηκε υπό οθωμανικό έλεγχο, όπως άλλωστε όλη η Δοβρουτσά, καθώς η πόλη ήταν ένα μικρό αλιευτικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο. Υπήρξε η τελευταία οχυρωμένη πόλη του Δούναβη που κράτησαν οι Οθωμανοί, ενώ στην κατοχή της Ρουμανίας πέρασε το 1878. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΟΥΛΤΣΕΑ-HOTEL DELTA 4*

10) 4/5/19 ΤΟΥΛΤΣΕΑ-(ΔΕΛΤΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)-ΚΩΣΤΑΝΤΣΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (370χλμ)

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την κρουαζιέρα στο καταπράσινο Δέλτα του Δούναβη. Επιβίβαση στο ποταμόπλοιο για να ξεναγηθούμε στο Δέλτα του Δούναβη με διαδρομές σε μικρά κανάλια, λίμνες, οικισμούς και παρατήρηση των φτερωτών κατοίκων του σημαντικότερου υδροβιότοπου της Ν. Ανατολικής Ευρώπης. Το πάρκο (Δέλτα Δούναβη) αποτελεί τμήμα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco (διάρκεια κρουαζιέρας περίπου 4 ώρες).
Επιστροφή από την κρουαζιέρα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας με μία στάση γνωριμίας με την πόλη Κωστάντσα, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας. Άφιξη στο Βουκουρέστι και πρώτη πανοραμική γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση και για όσους επιθυμούν έξοδος στην παλαιά πόλη.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ : HOTΕL MERCURE UNIRII 4*
11) 5/5/19 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) -ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε νωρίς για να ξεναγηθούμε στο Βουκουρέστι , την αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το «Παρίσι των Βαλκανίων», που υπήρξε και κέντρο ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας. Θα περιηγηθούμε με το πούλμαν στα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης όπου θα δούμε τη Βουλή, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού», το Πατριαρχείο, το παλάτι Κατακουζηνών (μουσείο ΕNESCU). Αναχωρούμε για το θεματικό Πάρκο Χερεστράου που προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δουν το « Μουσείο του Χωριού», μια μικρογραφία των αγροτικών οικισμών όλης της χώρας. Γευματίζουμε ελεύθερα στον χώρο του πάρκου στην μεγαλύτερη μπυραρία της Ευρώπης όπως οι κάτοικοι ισχυρίζονται ή σε κάποια από τις καφετέριες θα δοκιμάσουμε το γλυκό παπανάτς, ένα είδος λουκουμά!

Κλείνουμε τον απολογισμό της εξόρμησής μας  με τη γνώμη των φίλων και των μελών μας, καλώντας τους να συμβάλουν στην παρουσίαση με δικές τους φωτογραφίες ή βίντεο.

Μέλος 1

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Μέλος 2

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Μέλος 3

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Σας καλούμε να  δημιουργήσουμε  μαζί, μια ακόμα  καλύτερη  εμπειρία  στα  μελλοντικά μας ταξίδια.